Høyre går tilbake til forhandlingsbordet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er det helt uvisst hvem som blir ordfører i Vestby kommune de neste fire årene. - Det stemmer sånn som situasjonen er nå, sier forhandlingsleder Pål Engeseth i Vestby Høyre.

DEL

Det skjer etter at Høyre velger å si nei til den valgtekniske samarbeidsavtalen med Arbeiderpartiet. Høyre ble før høstferien enige med Arbeiderpartiet om et valgteknisk samarbeid med Ap - dette sikret Tom Anders Ludvigsen (Ap) ordførerkjedet og Annette Mjåvatn varaordførervervet i et par uker i alle fall. Men denne uken velger Høyre å gå tilbake til forhandlingsbordet igjen.

- Det valgtekniske samarbeidet falt med ni stemmer mot fire, sier Høyre-leder Hilde Feragen onsdag morgen.

- Vi skal i videre forhandlinger på borgerlig og rødgrønn side mot helgen. Tilbudene/forslagene til avtale var rett og slett for dårlig for det nest største partiet (Høyre) etter valget. Vi retter blikket fremover og skal bygge partiet opp på nytt, sier hun.

Nye forhandlinger

Vestby Avis har snakket med sittende ordfører John Ødbehr (H) onsdag morgen, men han ønsker ikke å kommentere det som har skjedd de siste ukene på nåværende tidspunkt. Ødbehr bekrefter dog at han vil ta Høyres ene plass i formannskapet, men henviser til Pål Engeseth og Hilde Feragen når det gjelder Høyres møter og avgjørelser denne uken.

Mandag kveld tapte Ødbehr i alle fall kampen om gruppeledervervet mot Pål Engeseth. Sistnevnte har vært sentral i forhandlingene etter at valgresultatene ble klare, men har ikke vært tilgjenglig for kommentar onsdag.

Feragen sier dette i en sms til Vestby Avis.

- Våre velgere som stemte på oss skal vite at vi har blitt dårlig behandlet av enkelte partier og vi finner oss ikke i annet enn gode, verdige forslag til samarbeidsavtaler. Da står vi heller alene i de neste fire årene. Vi i Høyre skal fortsatt gjøre det som er best for Vestbys innbyggere og våre egne velgere.

Engeseth utdyper hvorfor Høyre har gått til dette steget.

- Det viser seg at den opprinnelige avtalen vi har med Ap ikke er holdbar. Vi kan ikke ha leder av kontrollutvalget og da har vi ikke en avtale slik vi ser det. Vi har snakket med Ap om dette, sier Engeseth og sier at han har informert Tom Anders Ludvigsen.

- Ap har valgt å stå på denne avtalen. Og da kan vi ikke godta det, sier forhandlingslederen til Høyre.

- Leserne våre vil nå lure. Kan du si ja eller nei på dette: Er det åpent hvem som blir ordfører nå?

- Ja, sånn som det er per dags dato, sier han.

Ap: - Tar det til etterretning

Tom Anders Ludvigsen sier at han ikke visste noe om at Vestby Høyre snur igjen.

- Jeg får bare ta dette til etterretning, sier Ludvigsen og hevder at han ikke har hørt noe om at Høyre bryter det valgtekniske samarbeidet de har inngått med Arbeiderpartiet i det Vestby Avis ringer.

– Avtalen som Høyre skriftlig inngikk gjelder tydeligvis ikke lenger. Hva i all verden er dette for noe? Jeg synes det er rart at jeg får den nyheten fra avisen, sier Ludvigsen.

Artikkeltags