I morgen kan det være avgjort

AVVENTER: Ronny Kjønsø (SV), Tone Skretting (Sp), Arjo Van Genderen (V) og Tom A. Ludvigsen (Ap) holder fortsatt sammen, tross mange invitasjoner.

AVVENTER: Ronny Kjønsø (SV), Tone Skretting (Sp), Arjo Van Genderen (V) og Tom A. Ludvigsen (Ap) holder fortsatt sammen, tross mange invitasjoner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ordførerkabalen i Vestby har vært alt annet enn enkel. Tipsene peker mot en avklaring onsdag kveld. Da har blant annet Høyre møte.

DEL

Spekulasjonene har florert og invitasjonene har vært mange i Vestbypolitikken den siste uka.

– Vi observerer stor aktivitet. Folk flakser rundt, og mye virker uavklart, sier Bygdelistas Eirin Bolle, som kunne tenke seg et ordførerverv, men som nå sier at BLs program og et godt kommunestyre er det viktigste.

– Jeg har inntrykk av at det er mange ulike kabaler i fløyene. Vi er blokkuavhengige og avventer.

Noe annet valg har ikke Bente Bakke i Miljøpartiet De Grønne heller:

– Jeg har tilbudt den borgerlige siden (H, KrF og Frp) at jeg kan være en samlende ordfører. Jeg har også vært i samtaler med Ap og Venstre uten at de hadde noen verv å tilby, slik jeg oppfattet det. Den siste klimarapporten viser hvor viktig det er med et grønt parti, men for å få til noe må vi ha posisjoner.

LES OGSÅ: Vestby Høyre rives i filler av sine egne

Møter i kveld

Både den rødgrønne blokka (Ap, V, Sp og SV) og Høyre har sine møter i kveld.

Mange har prøvd å splitte den rødgrønne blokka med fristende tilbud, men der forsikres det fra alle hold at samarbeidet består.

– Og vi tror på en løsning innen denne uka, sier Aps Tom A. Ludvigsen som har tatt mål av seg å bli ordfører.

Ludvigsen opplyser at de har vært i samtaler med flere, og at det kan bli snakk om et valgteknisk samarbeid for å få flertallet på plass.

LES OGSÅ: Vestby kan få fire rødgrønne år, Høyre halvert

Må bygge opp

Om Høyre blir en del av dette valgtekniske samarbeidet, er det for tidlig å si noe om, ifølge Pål Engeseth.

– Høyre har prøvd å fremforhandle noen løsninger ut ifra forutsetningene, men har jo skjønt at utgangspunktet ikke er det beste. Vi må erkjenne at Høyre har gjort et dårlig valg og at vi må bygge opp partiet på nytt, ikke nødvendigvis søke makt. Tilbudet fra Miljøpartiet De Grønne er ett av alternativene vi skal diskutere i kveldens møte.

Pål Engeseth sier han håper at de har landet en eller annen løsning innen torsdag, og mer vil han ikke si.

Artikkeltags