Julia (18) og Ida Elisabeth (23) startet politikken på spa

Ble kjent: Ida Elisabeth Finstad (t.v.) og Julia Sandstø gleder seg til fireårsperioden i Vestbypolitikken.Foto: Kjersti Halvorsen

Ble kjent: Ida Elisabeth Finstad (t.v.) og Julia Sandstø gleder seg til fireårsperioden i Vestbypolitikken.Foto: Kjersti Halvorsen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Julia Sandstø og Ida Elisabeth Finstad gleder seg til å ta fatt på den politiske hverdagen i Vestby etter å ha blitt stemt opp og fram.

DEL

Kjønnsbalansen i Vestby kommunestyre er optimale 17/18 og flere unge politikere har blitt stemt opp og inn, deriblant Julia Sandstø (KrF) på 18 og Ida Elisabeth Finstad (Ap) på 23 år.

– Vi tror dette blir gøy, og ikke minst lærerikt, sier de to jentene der de deltar på kommunens økonomiseminar på spahotellet i Strømstad.

Nå venter fire år i møterommene på rådhuset i Vestby.

– Å være folkevalgt er den største tillitserklæringen man kan få, mener Julia som er KrFs eneste representant i kommunestyret, og som ble stemt forbi parti-nestoren Lars Johan Rustad. Nå venter et liv i opposisjon.

LES OGSÅ: Her er den nye Vestby-ordføreren

Politisk engasjerte

Ida Elisabeth Finstad får en litt annen hverdag. Hun skal sitte i posisjon sammen med de øvrige 12 representantene til Ap og har også en far på den samme benken:

– Min politiske innstilling kommer ikke på grunn av pappa. Da tror jeg ikke det hadde vært noe gøy, sier hun.

Julia legger til:

– Mange tenker nok at ungdom følger foreldre, men min mor er Ap og far skikkelig Frp-er.

LES OGSÅ: Dette er det nye kommunestyret i Vestby

Ingen stresser hjem

Om ambisjoner og forbilder sier Julia det slik:

– Mitt forbilde er KrFs Inger Lise Hansen. Hun har tatt opp mange kontroversielle saker i partiet og ble jo vraket for det. Uansett er min ambisjon å gjøre en så god jobb som mulig de neste fire årene. Drømmen etter hvert er å jobbe i diplomatiet. FN må jo være det høyeste.

Ida Elisabeth er stolt over å få tillit som nestleder i utvalget for helse og omsorg. Hun håper at kommunestyrets unge representanter kanskje kan være et forbilde for andre unge.

– Dere tror ikke Vestbypolitikken blir kjedelig da?

– Det kan den sikkert bli til tider. Særlig når diskusjonene går om grenser og hvor gjerdet skal stå. Men derfor sitter vi ikke i det utvalget, men i skole og kultur og helse og omsorg.

– Hva synes dere om å starte de neste fire årene med et todagers hotellopphold i Strømstad?

– Veldig storflott, og garantert ikke sånn det blir i fortsettelsen. Men det har vært fin opplæring på seminaret, og god anledning til å bli kjent, fordi folk ikke skal stresse hjem. Det er bra å kjenne hverandre når diskusjonene begynner og man skal opp på talerstolen.

Artikkeltags