– Viktig å ta nettmobbing seriøst

Viktig: 9 av 10 føler nettmobbing tett på kroppen. Elevene Eloise Huseth og Ine Hoseth har laget video om temaet. Utdanningsleder Rolf Stene sier Malakoff har stort fokus på temaet.  foto: terje holm

Viktig: 9 av 10 føler nettmobbing tett på kroppen. Elevene Eloise Huseth og Ine Hoseth har laget video om temaet. Utdanningsleder Rolf Stene sier Malakoff har stort fokus på temaet. foto: terje holm

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Malakoff-elevene med nettvett og psykisk helse på timeplanen.

DEL

Det sa Kurt Nygård fra Moss politistasjon da Malakoff videregående skole satte nettvett og psykisk helse på timeplanen i går.

Nygård jobber i mossepolitiets forebyggende avdeling, U18 og understreket at det faktisk kan være straffbart å sjikanere eller mobbe via sosiale medier. Han la til at slike handlinger også kan føre til at medelever ikke orker å gå på skolen eller utvikler angst.

– I de fleste saker der partene er under 18 år kan vi forsøke å løse dem ved å bruke konfliktrådet. Og husk dette; det er ikke normalt å være perfekt, sa Nygård, før 3. klasse-elevene ved medie- og informasjonskunnskap fikk slippe til med sine egenproduserte videoer med ulike budskap om temaet nettvett og psykisk helse.

LES OGSÅ: Slettmeg.no stilte som nettgjest hos moss-avis.no

– Må tas på alvor

Eloise Huseth og Ine Hoseth var blant medie-elevene som hadde laget video. Sammen med Morten Hansen valgte de å understreke viktigheten av å ta nettmobbing seriøst. Medie-elevene synes temaet er viktig av mange grunner.

– Vi sier jo i videoen også at 9 av 10 vil føle nettmobbing på kroppen. Jeg har det ikke selv, men det er jo blitt en del av hverdagen vår. Også på Malakoff. Selv om jeg synes de fleste her er flinke til å varsle før det går for langt, sier Hoseth.

Utdanningsleder Rolf Stene er av samme oppfatning.
– Jeg har jobbet på flere andre skoler før, og føler at her på Malakoff er man ekstra flinke til å bry seg. Vi har jo også et ekstra fokus på dette og har selvsagt nulltoleranse mot mobbing, sier Stene. Han sier han i farten bare husker at skolen hadde et par saker som gikk på nettmobbing i fjor.

– Mister litt kontrollen

– Og de var ubehagelige nok for dem som var rammet. Sakene gjaldt et bilde og en tekst, sier Stene, som raskt fikk ryddet opp i sakene. Han håper og tror elevene fortsetter p varsle skolen om mobbing på sosiale medier.

– Vi mister jo litt kontrollen når det meste av dette foregår via Facebook, Instagram og lignende kanaler, sier Stene. Han åpnet gårsdagens nettvettdag med å si til elevene at Norge er rike på velstand, men ikke nødvendigvis på psykisk helse.

– Noen av dere her i salen gruer dere for å gå på skolen, er redde for at de har feil klær, er kule nok eller mangler nok likes. Alle videoene her i dag om temaet hadde klare budskap. Det er ikke greit å mobbe, sa Stene.

Artikkeltags