Vinterferien er her, og mange har allerede forlatt distriktet til fordel for fjellet eller varmere forhold lenger sør på kloden. Men planlegger du å tilbringe uka i mossedistriktet er det også mye å ta seg til – ikke minst takket være sjenerøse snøfall den siste tiden.

Middagsåsen sportssenter melder om åpen bakke hver dag gjennom vinterferien fra klokken 11-17, samme åpningstider som i helgene. De setter også opp skibuss for en rimelig penge hver dag fra mandag til fredag.

Son slalomklubb gjør sitt for å holde bakken i Grevlingen åpen noen timer hver dag.

- Bakken er åpen i hvert fall mandag, tirsdag og onsdag fra klokken 18-20, melder klubben lørdag kveld.

Håpet er å ha åpent flere dager, men det avhenger av hva de har av tilgjengelige vakter. På sin facebookside oppfordrer klubben folk til å stille som vakter i vinterferien, og der kan man også finne oppdateringer om åpningstider i ferien.

Foretrekker du bortoverski er forholdene også svært gode. Her ser du oversikt over hvilke løyper som er preparert i mossemarka, og når de ble preparert. Status for de enkelte løypene finner du her. På Skihytta er det åpent lørdag klokken 11-15 og søndag klokken 11-16 begge helgene i vinterferien.

Skøytebaner finner du flere steder i distriktet. Har du ikke prøvd ut kunstisen ved paviljongen i Moss sentrum enda, byr vinterferiedagen på gode anledninger til nettopp det.

 

Det er mye spennende på gang i ferieklubbene i distriktet. Her finner du ferieklubb-tilbudene i Moss, Rygge og Råde.

Hos SF kino Moss har de også tatt høyde for vinterferien, med filmvisninger og et bredt utvalg filmer som passer godt for barn og ungdom fra klokken tolv hver dag. Programmet omfatter blant annet Petter Kanin, Black Panther, Ferdinand, The Greatest Showman, Los Bando og Coco.

Moss by- og industrimuseum ønsker velkommen til en artig opplevelse i vinterferien fra 20. til 23. januar samt 25. februar. Museet lokker med aktiviteter som produksjon av resirkulert papir, jakt på Mosselukta med premier, skliing i sklia, lek med begerelevatorer, sette sammen LEGO-båt og mye mer.

Liker du å lese, er biblioteket et alternativ. Moss bibliotek er åpen alle dager unntatt søndag, og lørdag 24. februar kommer klovnen Ekko innom en tur for å lage vinterferiemoro med sitt tøyse-tulle-trylleshow. Også Rygge bibliotek er åpent hver dag unntatt søndag.

Hva er dine vinterferie-tips? Bruk kommentarfeltet eller send en mail til internett@moss-avis.no, så oppdaterer vi saken!