Politiet rykket ut til slåssing og fyllerør natt til 1. mai

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flere har brukt natt til 1. mai til å feste fra seg rundt i fylket. For enkelte gikk det over styr. Både i Halden, Fredrikstad og Askim har politiet hatt flere oppdrag.

DEL

Natt til 1. mai er for mulighet en kjærkommen mulighet til å ta seg en fest midt i uka. Det har naturligvis gjort at også politiet har hatt langt mer å gjøre enn en vanlig natt til onsdag, melder Fredriksstad Blad.

Klokken 23.40 fikk politiet i Halden melding om flere personer som slåss ved Høvleritomta. Da politiet ankom stedet var det mange festdeltagere til stede, og det viste seg at det kun var to personer som hadde barket sammen. De to skal ha hatt en tilknytning fra før, og den ene av kamphanene hadde fått seg en real kul i hodet. Begge var beruset, og politiet ba begge om å fjerne seg fra stedet. Det er uvisst om noen av de involverte ønsker å anmelde saken.

Klokken 23.50 fikk politiet i Indre Østfold melding om en kvinne som oppførte seg utagerende utenfor en privatadresse i Askim. En patrulje rykket ut og fant kvinnen. Heller ikke da politiet ankom stedet, ville kvinnen oppføre seg. Kvinnen i 30-årene ble pågrepet og satt i arrest. Hun kan vente seg en reaksjon fra politiet til frokost onsdag.

Rundt klokken 01.30 måtte politiet i Fredrikstad rykke ut etter at en ung kvinne var blitt påkjørt av en russebil under et arrangement i Foten i Fredrikstad.

Ifølge politiets operasjonsleder Kristian Loraas har jenta trolig først snublet. Deretter skal det ha kommet en russebil rundt svingen som kjørte på jenta. Sjåføren av vanen skal derettter ha forsvinnet fra stedet.

– Jenta skal ha blitt kjørt over delvis av en van. Hun er ikke alvorlig skadet, men mye tyder på et amrbrudd, sier Loraas.

Det var for øvrig mye russ til stede under festlighetene i Foten natt til 1. mai. Allerede tidlig på kvleden ble politiet oppringt av frustrerte naboer som meldte om støy og og høy musikk fra russen.

Senere på natten måtte politiet i Halden nok en gang i aksjon etter meldinger om at noen hadde slått seg gjennom en glassdør i Peder Ankers gate i Halden. Da politiet kom til stedet fant de to personer på adressen. Den ene personen, en mann i 30-årene, ble bortvist fra stedet, mens en annen person, en mann i 20-årene, var i det krakilske hjørnet da politiet ankom. Det var trolig også vedkommende som hadde slått seg gjennom glassdøra og han blødde kraftig fra den ene hånda.

Mannen ble først kjørt til sykehuset for å sy. Deretter bar det rett i arresten. Han kan vente seg en anmeldelse for skadeverk og for forulemping av offentlig tjenestemann.

Artikkeltags