Du har kanskje allerede oppdaget det?

«Vetle Ingvald Olsen sendte Råde 3 i føringen etter bare ni minutter, og fem minutter senere doblet Sivert Nerheim ledelsen. Etter halvspilt kamp sto det 2-0 til Råde 3.»

Setningene er hentet fra en artikkel på Moss Avis om oppgjøret i 7. divisjon mellom Råde 3 og Borgar 20. april i år. For de som er opptatt av lokalfotball er dette et helt unikt tilbud - for det er ikke en hemmelighet at kampreferater fra 7. divisjon, eller annen breddefotball, ikke har fått høyest prioritet i lokalavisa de seneste årene.

Men nå, på moss-avis.no, kan du få med deg alle de siste resultatene fra breddefotballen, om det så er Råde 3, Sprint-Jeløy j13, Moss g19 eller Ekholts damelag.

– Dersom dette fungerer som vi håper og tror, blir det den beste resultatservicen fra breddefotballen Moss Avis noen gang i sin 146 år lang historie har hatt. Det gir oss en dekning og oppmerksomhet rundt breddefotball vi for få år siden ikke engang kunne våge å håpe på, sier Pål Enghaug, ansvarlig redaktør og daglig leder i Moss Avis.

Følg ditt lag

Moss Avis er nemlig én av fem aviser i Amedia-konsernet som nå tester ut en fotballrobot i pilotprosjektet «Lokalfotballen». Allerede er denne roboten i full gang med å skrive referater fra lokale kamper på alle nivåer, fra lavere divisjoner for senior og aldersbestemte klasser (13 til 19 år).

– Vi vet det har vært et savn hos enkelte at vi ikke har hatt resultater og oppmerksomhet på resultatdelen av breddefotballen. Jeg håper denne tjenesten vi nå lanserer blir tatt godt i mot og brukt, og at den dekker det ønsket flere har gitt uttrykk for. Hver og en kamp blir kanskje ikke lest av så mange, men totalen håper og tror jeg skal bli bra med denne nyvinningen, sier Enghaug.

*SJEKK UT TJENESTEN HER!*

Roboten produserer både siste resultater, referater og tabeller - som gjør det lett for den fotballinteresserte å følge med. Som bruker av lokalfotballtjenesten, som er tilgjengelig for alle Moss Avis' abonnenter, kan du velge å følge enkeltlag, enkeltklubber og/eller serier.

Ved å klikke på stjernen bak et lagnavn i søkefeltet eller «Følg lag/klubb», kan du markere ditt favorittlag. På denne måten vil du enkelt kunne få opp siste resultater og tabeller for lagene som er viktige for deg.

– Vi er veldig glad for at vi nå er én av fem aviser i Amedia som får være med på å teste denne tjenesten. Dersom den blir brukt og likt vil dette bli å finne hos alle Amedias over 100 aviser over hele landet. Det gir Amedia som konsern et ganske unikt fokus på breddefotabllen her i landet, sier Enghaug.

Slik fungerer det

For at artikler skal publiseres og resultater oppdateres på Moss Avis, må lagledere legge inn kampstatistikk i NFFs egen app, FIKS. Disse dataene hentes av NTB under og etter kampen, for så å bli «sydd» sammen med tekstmaler som beskriver forskjellige hendelser. Artiklene produseres helautomatisk straks dataene er på plass og publiseres direkte på moss-avis.no. Ved manglende data, som målscorere, blir det likevel publisert artikkel hvis vi har resultatet.

Trenger et navn

Avisas nye hardtarbeidende «skribent» har så langt fått navnet «Moss Avis' fotballrobot», og det er dette navnet du nå ser som forfatter av artiklene. MEN - vi ønsker å gi den et eget, mer personlig, navn.

Har du et forslag til hva roboten bør hete? Send det på e-post til: sporten.moss@amedia.no.

Les også

Fotballmammaene var enige om at noe måtte gjøres: – Det så ikke bra ut

Les også

Andre omgang med lokal fotballhistorie