Gå til sidens hovedinnhold

OBOS-prisene fortsetter ned

Prisene for brukte OBOS-boliger på landsbasis falt med 1,1 prosent i september. I Oslo var OBOS-boligene ned 0,1 prosent.

OBOS skriver i en pressemelding at etterspørselen etter boliger holdt seg høy også i september.

– Antall omsatte boliger var markant høyere enn i årene før pandemien, men litt lavere enn rekordnivået fra september i fjor. Det ble omsatt 12 prosent flere OBOS-boliger i Oslo i september i år enn snittet for september de siste fem årene, skriver boligselskapet som dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

De siste 12 månedene har prisene på OBOS-boliger for landet som helhet steget med 8,4 prosent, men oppgangen i Oslo i samme periode har vært på 7,8. Kvadratmeterprisen var i september 74.140 kroner for boliger i Oslo-området, mens det på landsbasis var en snittpris på 64.459 kroner.

Vil fortsatt falle

Etter at Norges Bank satte opp renten i september, mener OBOS det er stor sannsynlighet for at det kommer et nytt rentehopp i desember, og ytterligere et par neste år.

– Vi tror derfor at prisene kan falle noe utover høsten. Det er også normalt sesongmønster. Neste år venter vi moderat prisvekst, sier sjeføkonom Sissel Monsvold.

Tåler renteoppgang

Hun mener lavere arbeidsledighet og utsikter til noe høyere lønnsvekst kan motvirke et større prisfall som følge av økt rente.

– Mange har spart mye under pandemien og kan tåle noe renteoppgang og økte strømpriser. God aktivitet og høy etterspørsel etter boliger tyder også på at det går mot en myk landing. Tilbudet av bruktboliger på landsbasis er fortsatt lavt. Alt i alt synes boligmarkedet å være i god balanse, sier hun.

Les også

Prisfall i OBOS: – Overraskende

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.