Gå til sidens hovedinnhold

SV vil totalforby innleie av arbeidskraft

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag mobiliserer en rekke LO-fagforeninger i Oslo til politisk streik mot bemanningsbransjen. De vil ha bemanningsbyråene ut av byggeplassene ved Oslofjorden. Nå vil SV kreve norsk totalforbud mot innleie av arbeidskraft.

Nettavisen skriver at anslagsvis 100.000 arbeidstakere i Norge er i dag sysselsatt gjennom vikarbyråer, mange av dem i byggebransjen.

Som svar på fagbevegelsens krav har Arbeiderpartiet, Rødt og SV varslet ulike stortingsforslag for å slå ned på bemanningsbyråene, skriver Nettavisen og beskriver forslagene slik:

Ap vil utrede et midlertidig forbud mot innleie fra bemanningsbyråer i Oslo og Akershus. Rødt ber regjeringen innføre et forbud mot innleie av arbeidskraft fra bemanningsbyråer i byggebransjen i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold.

Lengst går SV, som til Klassekampen varsler at de tirsdag vil foreslå et generelt forbud mot innleie fra bemanningsselskaper, i hele landet og i alle bransjer.

– Tida er inne for å sparke bemanningsbyråene ut av arbeidslivet. Da lovverket ble liberalisert i 2000, ga politikerne bransjen stor tillit. De har vist at de ikke er den tilliten verdig, SV-leder Audun Lysbakken til Klassekampen.

Kommentarer til denne saken