OBOS-prisene falt 11,8 prosent

Prisene faller: Selv om boligprisene har falt markant, tror man i OBOS at ting nå er i ferd med å snu.

Prisene faller: Selv om boligprisene har falt markant, tror man i OBOS at ting nå er i ferd med å snu.

Artikkelen er over 1 år gammel

I desember var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 56 053 kroner. Dette er 3,9 prosent lavere enn i november 2017, og 11,8 prosent lavere enn i desember 2016.

DEL

– Vi mener boligprisene er inne i en mild korreksjon, og tror mye av prisfallet nå er unnagjort. God vekst i norsk økonomi taler for at nedkjølingen i boligmarkedet ikke vil vare så mye lenger. Det høye boliglageret, samt avventende og usikre kjøpere, holder foreløpig prisveksten nede, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. 

Boligbyggingen er imidlertid i ferd med å avta, og optimismen blant husholdningene er på vei opp igjen. Det kan etter hvert slå ut i økt boligetterspørsel og høyere boligpriser. Vi antar at prisene vil fortsette å falle noe i løpet av første kvartal, for så å stabilisere seg mot sommeren. Mest sannsynlig vil det bli en liten prisoppgang på høsten. Forløpet innebærer at prisene kan være om lag 2–4 prosent høyere ved utgangen av 2018 enn ved fjorårets utgang, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Artikkeltags