Kontraktsarbeidet skal ledes fra Oslo, mens selve kabelproduksjonen skal skje hos Aker Solutions i Moss. Kablene skal ifølge avtalen leveres mot slutten av 2018.

Av meldingen som Aker Solutions fredag morgen sendte ut, går det fram at man ikke ønsker å offentliggjøre verken navn på kunden eller til hvilket felt styringskablene skal leveres til.

Glede på vegne av Moss

Mediekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions gir følgende kommentar til saken i en mail til Moss Avis:

– Kontrakten gir oss arbeid ved umbilicals-virksomheten i Moss i lengre tid fremover, til utgangen av 2018. Vi starter arbeidet umiddelbart og ser for oss på sikt at det kan bli behov for å ta inn noen ekstra ressurser på lokasjonen. Vi er svært glade for å ha vunnet denne viktige kontrakten og ser fram til å levere prosjektet på en god og effektiv måte.

Aker Solutions i Moss er en av de sentrale medlemsbedriftene i Viken Teknologinettverk, og leder i Viken Teknologinettverk, Hans Bjørn Paulsrud, er kjempefornøyd.

– Nå er det all grunn til å heise flagget. Dette er med på å løfte alle bedriftene som er med i nettverket. I dag blir det feiring, sier Paulsrud.

Banebrytende

I meldingen fra Aker Solutions som ble sendt ut fredag morgen sier konsernsjef Luis Araujo seg beæret over at Aker Solutions er blitt valgt til å jobbe på dette prosjektet.

– Dette er banebrytende både med hensyn til størrelse og teknologi, sier Araujo.

Regnskapstall

Samtidig med offentliggjøringen av storkontrakten, legger Aker Solutions fram sine regnskapstall for 3. kvartal. De viser et fall i omsetningen fra 5,99 til 5,42 milliarder kroner og et fall i brutto driftsresultat, EBITDA, fra 477 til 401 millioner kroner.

 Samtidig økte resultat etter skatt fra 120 til 124 millioner kroner, skriver e24.