I følge senterleder Baard Sundin falt salget i uke 52 fra fjorårets 18 millioner kroner til 15,6 millioner kroner. Størst nedgang var det på salg av klær og sko. Her falt omsetningen i juleuka med hele 30 prosent.

– Det er ikke bra, men jeg har ennå ikke fått dvelt lenge nok ved tallene til å kunne gi en god forklaring på hvorfor, sier Sundin som mener at nedgangen neppe er særegent for Amfi Moss.

– Dette er selvsagt ikke noe hyggelig lesning, men kanskje holdt folk noe tilbake på forbruket, sier Sundin som ikke er særlig interessert i verken å klandre netthandelen eller manglende  julegatelys i Moss for den svake avslutningen på julehanden.

LES OGSÅ: Får nei til å ha et så stort kjøpesenter

Likt som i fjor

Moss Avis har ikke fått juletallene fra Mosseporten senter og Rygge storsenter. Senterleder Lene Hanche Hafskjold ved Rygge storsenter sier imidlertid at senteret til og med uke 51 lå likt med fjoråret.

– Vi kommer til å få rekordsalg i år, opp cirka fem prosent fra i fjor. Vi hadde et likt antall butikker julen 2014 som ett år før, men det har vært noen utskiftninger. I sommer forsvant Til Bords og Bjørn-Ali, mens restauranten Combo og Barnas Hus åpnet i oktober. I tillegg vil vi få to nye butikker på nyåret, sier hun.