Skifter til mer miljøvennlig drivstoff

Grønt fokus: Øyvind Larsen i BLM Transport i Rygge vil kunne selge grønnere drivstoff etter avtalen med svenske Preem.

Grønt fokus: Øyvind Larsen i BLM Transport i Rygge vil kunne selge grønnere drivstoff etter avtalen med svenske Preem.

Det svenske drivstoffselskapet Preem har nå inngått en avtale om levering av drivstoff til BLM Transport i Rygge.

DEL

Preem er i dag etablert som Sveriges største drivstoffselskap og har som mål å lede omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn, går det fram av en pressemelding sendt ut i forbindelse med kontrakten med BLM Transport.

Preem overtar for YX Norge.

For BLM Transport betyr den nye avtalen større satsing på mer miljøvennlig drivstoff i tillegg til de tradisjonelle produktene.

BLM Transport har levert drivstoff til bedrifter, kommuner, landbruk, marinaer, egne automatanlegg for båtdiesel samt fyringsolje til private husholdninger i Østfold og Follo siden slutten av 1970 tallet. Selskapet har sju ansatte og hadde i fjor en omsetning på 50 millioner kroner.

– For BLM Transport er det svært viktig at Preem har inntatt en ledende rolle i produksjon av bærekraftig drivstoff. Biofyringsolje vil forsterke sin posisjon i årene som kommer og som Preem leverandør er vi godt rustet til å møte denne utviklingen, sier daglig leder Øyvind Larsen i BLM Transport i Rygge.

Preem er Sveriges største drivstoff selskap og har en raffineringskapasitet på over 18 millioner kubikkmeter råstoff hvert år. Preem AB har 1 400 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 56 milliarder SEK.

Artikkeltags