Aker Solutions i finalen om å bli Norges smarteste industribedrift

Jobber smart: Ludvig Thielemann er lærling på Aker Solutions og blant dem som er med på den smarte måten å løse dagens oppgaver på.

Jobber smart: Ludvig Thielemann er lærling på Aker Solutions og blant dem som er med på den smarte måten å løse dagens oppgaver på. Foto:

Aker Solution Moss er finaleklar i industrikåringen om å bli Norges smarteste industribedrift. Finalen går av stabelen under Industrikonferansen tirsdag 15. mai.

DEL

De to øvrige finalistene som Aker Solutions konkurrerer med er Thermo Fischer Scientific og Øglænd System. Alle tre skal kjempe om industritronen i denne kåringen som skjer i samarbeid med Norsk Industri og Siemens AS. Totalt 40 kandidater er vurdert før man endte opp med de tre finalistene.

I en pressemelding fra Siemens AS betegnes finalekandidatene som virksomheter kjennetegnet av internasjonal suksess og økt innovasjon gjennom digitalisering og automatisering.

– Aker Solutions Moss er en global aktør som ved hjelp av digitalisering og automasjon har kommet ut av lavkonjunkturene som en vinner. Digitalisering og smarte arbeidsmetoder er avgjørende for norske industribedrifter som kjemper i et krevende internasjonalt marked. Derfor jakter Norsk industri og Siemens på Norges Smarteste industribedrift for femte året på rad, skriver Siemens.

Skal løftes fram

– Mange norske industribedrifter er verdensledende innen digitalisering og automatisering, og derfor ønsker vi å løfte fram de beste slik at andre kan lære og bli inspirert, sier administrerende direktør i Siemens AS, Anne Marit Panengstuen.

– Norske industribedrifter har sterke tradisjoner, og nå ønsker vi å bidra til å bygge en bru mellom det vi allerede er gode på, og ny teknologi som skal sikre industrien fremover, poengterer administrerende direktør i Norsk Industri, Stein-Lier Hansen.

Dette er juryen

Jury for kåringen av Norges smarteste bedrift har bestått av:

Else-May Botten, fraksjonsleder i Stortingets Næringskomité

Jan Moberg, redaktør Teknisk Ukeblad

Torger Reve, professor Handelshøyskolen BI

Odd Myklebust, prosjektdirektør SINTEF

Anne Marit Panengstuen, konsernsjef Siemens

Hans Erik Vatne, teknologidirektør Hydro

Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk Norsk Industri

Ny konferanse for smartere industri

Siemens og Norsk Industri følger opp kåringen på Industrikonferansen 15. mai, med en egen konferanse fire uker senere.

Smart Industrikonferansen 2018 skal gi deltakere og vinnere fra de siste fem årene et faglig samlingssted der de gode historiene fra smarte industribedrifter deles. 14. juni inviterer initiativtakerne i Norsk Industri og Siemens for første gang til Smart Industrikonferansen.

LES OGSÅ: Aker Solutions i Moss rigges for gigantjobber

Artikkeltags