Vi brukte bankkortet 174,4 millioner ganger i juli

Vi bruker bankkortene våre stadig mer, viser statistikken til Nets og Vipps AS.

Vi bruker bankkortene våre stadig mer, viser statistikken til Nets og Vipps AS.

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i juli ble utført 174,4 millioner kortkjøp, en vekst på 4,7 prosent i forhold til juli 2018.

DEL

– Statistikken viser at juli er den måneden til nå i år med mest kortbruk. Kun ved to anledninger i fjor er betalingskortene blitt benyttet flittigere enn i juli i år, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge i en pressemelding.

Bankkort med BankAxept ble i juli benyttet 144,1 millioner ganger, noe som er 2,9 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med disse kortene for 46,8 milliarder kroner.

I juli tæppet nordmenn 17,9 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 5,6 prosent sammenlignet med juni 2019. Det ble tæppet for nesten 3,9 milliarder kroner.

– Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp økte fra 11,7 prosent til 12,4 prosent. Gjennomsnittsbeløpet for kontaktløse betalinger var i juli 217 kroner, noe som også er det høyeste snittbeløpet vi har sett noensinne. Dette er et tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe kortet og at vi er i ferd med å etablere nye vaner, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

Artikkeltags