Utsolgt i sommer – nå er båtlagrene fulle

Stor interesse: Det er ventet et stort antall besøkende til messen Båter i sjøen som åpner på Aker Brygge torsdag.

Stor interesse: Det er ventet et stort antall besøkende til messen Båter i sjøen som åpner på Aker Brygge torsdag.

Rekordvarmen i sommer gjorde at kjøpelystne nordmenn tømte varelageret til mange forhandlere. Nå har båtforhandlerne fylt opp lagrene og rustet seg til storinnrykk på årets Båter i sjøen som åpner torsdag.

DEL

– Båtsalget i sommer har vært uten sidestykke. Sesongen kom litt sent i gang etter en lang vinter, men tok seg til gjengjeld veldig opp så fort båtene begynte å komme på vannet. Flere forhandlere har gitt uttrykk for at de ikke hadde kapasitet til en eneste bestilling til, forteller daglig leder i bransjeforbundet Norboat, Leif Bergaas.

Framtidsutsiktene for båtmarkedet lover også godt. Ifølge Båtlivsundersøkelsen 2018, utført av Opinion, planlegger 50 000 nordmenn å kjøpe båt de neste fem årene.

På messen Båter i sjøen på Aker Brygge som åpner torsdag, blir det stilt ut 300 båter. Aldri før har det vært utstilt så mange båter under messen på Aker Brygge, og det gjør Båter i sjøen til Skandinavias største flytende båtmesse målt i antall båter.

– Det kommer Norges- og verdensnyheter, 34 seilbåter og godt med publikum. Salget har ikke avtatt helt ennå og vi forventer at det holder seg en stund til utover høsten, sier Bergaas om forventningene til messen.

De som liker stor fart kan kanskje fristes av 77 knop i en Goldfish 28 Bullet fra Goldfish i Son.

Artikkeltags