I-pace er årets bil i Europa

Jaguars sjefdesigner Ian Callum la ikke skjul på sin begeistring for at Jaguar I-PACE ble kåret til årets bil i Europa. Det er første gang den britiske bilprodusenten Jaguar vinner kåringen, og de vinner med en elbil.

Jaguars sjefdesigner Ian Callum la ikke skjul på sin begeistring for at Jaguar I-PACE ble kåret til årets bil i Europa. Det er første gang den britiske bilprodusenten Jaguar vinner kåringen, og de vinner med en elbil. Foto:

DEL

Den eneste elbilen i finale-heatet stakk av med en knepen seier som Årets bil i Europa.

– At en elbil vinner en slik kåring gir et signal til forbrukerne og bilprodusentene om at elbilen er verdt å satse på, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Det er andre gang en elbil har vunnet den prestisjetunge prisen. Nissan LEAF vant i 2011. Samtidig er det første gang den britiske bilprodusenten Jaguar vinner kåringen. 

Konkurransen var jevn og Jaguaren måtte ut i en ekstra runde mot den lille sportslige og særere bilen Alpine A110.

– Det er postivt med en elbil-seier. Samtidig er det et tankekors at det er en så kostbar bil som vinner. I-pace er ikke en bil for den jevne bilkjøper. Det var heller ikke dens nærmeste konkurrent, sier Sødal.

– Vi venter fortsatt på elektriske familie-fraktere til en fornuftig pris og uten lange ventelister, fortsetter han.

MER OM BIL OG MOTOR FINNER DU VED Å KLIKKE HER.

Artikkeltags