Boligprisene ned 0,2 prosent i juni

TREGT: Boligmarkedett er for tiden tregt og prisutviklingen svak.

TREGT: Boligmarkedett er for tiden tregt og prisutviklingen svak. Foto:

Nominelt falt boligprisene i Norge med 0,2 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner steg derimot prisene med 0,6 prosent.

DEL

– Den moderate prisutviklingen i det norske boligmarkedet fortsetter i juni måned. Trenden med moderat prisvekst har vart sammenhengende i over et år, og det er grunn til å tro at denne utviklingen vil fortsette utover i året, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

På landsbasis er boligprisene nå 2,6 prosent høyere enn for ett år siden. Sterkest 12 måneders vekst har Fredrikstad/Sarpsborg hatt med en oppgang på 5,2 prosent.

Færre salg

I juni ble det solgt 9.903 boliger i Norge, noe som er 6,0 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Så langt i 2019 er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

– Det er noe lavere aktivitet i juni i år sammenlignet med juni fjor. Samtidig har det vært mange måneder med meget stor aktivitet, noe som i sum har gitt et rekordhøyt antall salg i første halvår 2019, sier Dreyer.

Det er også lagt ut færre boliger for salg i juni år sammenlignet med juni de to foregående årene.

Tregt

Det tok i gjennomsnitt 42 dager å selge en bolig i juni 2019, noe som er fire dager flere enn i juni 2018.

– Juni bekrefter trenden vi har sett over tid med at det tar lengre tid å selge boliger nå enn på flere år. Hovedårsaken er at det har over en lang periode vært mange boliger til salgs, noe som gjør at kjøperne kan bruke god tid på vurderingen om de skal legge inn bud, sier Christian Vammervold Dreyer.

Artikkeltags