– Bytt bank hvis renten din er over tre prosent

MYE PENGER: I løpet av et år kan en liten endring i boligrenten din utgjøre mye penger. Huseiernes Landsforbund ber deg sjekke rentevilkårene og bytte bank om renten din er over tre prosent.

MYE PENGER: I løpet av et år kan en liten endring i boligrenten din utgjøre mye penger. Huseiernes Landsforbund ber deg sjekke rentevilkårene og bytte bank om renten din er over tre prosent. Foto:

DEL

– Nå må alle sjekke rentevilkårene sine. Det er bare å bytte bank hvis renten er for høy, sier Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseiernes landsforbund.

Norges Bank økte renten for tredje gang på ni måneder i juni. Nå har det gått seks uker siden rentehevningene startet hos bankene, og da går renten opp for de som har boliglån.

Huseiernes Landsforbund har gått gjennom Finansportalen og laget sitt rentebarometer for august 2019. Dette viser at det er tildels store sprik i rentene norske boliglånskunder blir tilbudt.

Bare syv banker på Huseiernes rentebarometer har renter på under 3 prosent.

– De beste rentene i det åpne markedet ligger nå på 2,69 prosent effektiv rente. Men de alle fleste bankene har nå renter på over 3 prosent, sier Pihl.

Oppfordringen til norske forbrukere er klar:

– Hvis boliglånsrenten din nå er over tre prosent, skal du bytte bank, sier Pihl.

Pihl råder norske boliglånskunder til å bytte bank hvis de ikke får de rentene i banken de er.

– Dermed er det vår oppgave som forbrukere å holde bankene i ørene for å sørge for at konkurransen i bankmarkedet er så god som mulig, sier Carsten Pihl.

Artikkeltags