Nyboligsalget ned for 8. måned på rad

Faller igjen: Salget av nye boliger fortsetter å falle, viser nye tall.

Faller igjen: Salget av nye boliger fortsetter å falle, viser nye tall.

Salget av nye boliger i november ligger 36 prosent under salget i samme måned i fjor, viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

DEL

Salget av leiligheter faller mest med 47 prosent, mens salget av eneboliger og småhus ligger henholdsvis 24 og 20 prosent lavere enn november i fjor, går det fram en av pressemelding fra Boligprodusentenes Forening.

– Dette er 8. måned på rad vi ser nedgang i boligsalget, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

– Hittil i år ligger ny-boligsalget 23 prosent lavere enn samme periode i fjor. Det er spesielt salget av leiligheter som svikter, med en nedgang på 37 prosent hittil i år, fortsetter han.

Igangsettingen av nye boliger hittil i år ligger en prosent under fjoråret. Igangsetting av leiligheter og eneboliger ligger henholdsvis tre og 14 prosent under fjoråret.

– Bransjen opplever nå en god byggeaktivitet med høy igangsetting etter et godt salg i 2016, sier Jæger. som likevel er bekymret for nedgangen i salget siden påsken i år.

– De siste 12 månedene er det solgt 28 419 boliger, og vi må tilbake til april 2015 for å finne tilsvarende nivå, fortsetter han.

– Dårlig salg over lang tid vil etter hvert påvirke sysselsettingen i byggebransjen, som igjen vil få konsekvenser for veksten i norsk økonomi, sier Jæger.

Artikkeltags