Bøndene får 525 millioner kroner fra staten etter sommerens tørke

Tørket ut: Selv med dryppvanning under plast har agurkavlingene til Einar Kr. Aas her på Kubberød gård på Jeløy har fått en hard medfart. Aas  frykter tørken kan gi ham produksjonstap på en halv million kroner.

Tørket ut: Selv med dryppvanning under plast har agurkavlingene til Einar Kr. Aas her på Kubberød gård på Jeløy har fått en hard medfart. Aas frykter tørken kan gi ham produksjonstap på en halv million kroner. Foto:

DEL

Jordbruksorganisasjonene og staten er denne uken blitt enige om at det skal utbetales 525 millioner kroner til de som er hardest rammet av tørkekrisen denne sommeren.

Ifølge Norges Bondelag kommer summen i tillegg til de økte utbetalingene over avlingsskadeordningen.

Bondelaget opplyser videre at tørken har gått hardest utover områdene på Sør- og Østlandet. «Det har vært viktig å få til rask utbetaling, derfor er det valgt å styrke eksisterende ordninger og tilskudd. Dette gir målretta tiltak for de som har fått store økonomiske tap på grunn av tørken» skriver Bondelaget på sin hjemmeside.

Maksimal utbetaling for avlingsskadeerstatning heves for avlingsåret 2018 fra 750 000 kr til 1 500 000 kroner per vekstgruppe.

LES OGSÅ: Katastrofen nærmer seg for Østfold gress

LES OGSÅ: Bruker enorme mengder vann for å redde inntektene

Artikkeltags