Østfoldingene sløser ikke med feriepengene

SOMMER: Mange østfoldinger blir hjemme eller drar på kortreiste turer til Sverige og Danmark denne sommeren.

SOMMER: Mange østfoldinger blir hjemme eller drar på kortreiste turer til Sverige og Danmark denne sommeren.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ifølge en ny undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av SpareBank 1, oppgir 45 prosent av de spurte østfoldingene at de skal bruke penger på feriereiser i år, mens 41 prosent sier at de skal spare. Til sammenligning er det bare 15 prosent som oppgir at de skal bruke deler av feriepengene på oppussing hjemme.

Ifølge undersøkelsen skal én av tre feriere hjemme i Norge, mens like mange planlegger å dra til Sverige i løpet av ferieukene. Deretter følger Danmark og Hellas som de mest populære reisedestinasjonene.

– Etter en varm sommer i fjor er det nok mange som tar sjansen på kortreiste feriereiser i år. I tillegg har nok både renteøkninger og nye innstramninger for forbrukslån lagt en demper på iver og lyst etter å bruke mye penger i sommer, sier Terese Troy Prebensen, direktør for privatmarked i SpareBank 1 Østfold Akershus i en pressemelding.

Blant de ferierende østfoldingene skal 37 prosent bruke mindre enn 10 000 kroner på reising i år. 24 prosent sier de skal bruke 10 000–20 000 kroner, mens 16 prosent skal bruke 20 000–40 000 kroner.

Artikkeltags