Siden 2013 har Ikea hatt et lojalitetsprogram overfor sine ansatte, som gir dem ekstra pensjon. For å få dette må man ha jobbet i konsernet kontinuerlig i fem år eller mer. Programmet har de kalt Tack!.

I år gir IKEA medarbeiderne sine over en milliard kroner i tilleggspensjon.

I Norge betyr det at over 3000 medarbeidere får 24,6 millioner kroner i ekstra pensjon.

– I løpet av de neste tre årene skal vi skape et nytt IKEA. Det greier vi ikke uten våre medarbeidere, derfor er vi stolte av å kunne dele ut Tack! i år også, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge i en pressemelding.

At Ikea gjør det på denne måten synes Knut Dyre Haug, pensjonsøkonom i Storebrand, selskapet hvor Ikea har sin tjenestepensjon, er flott.

– Jeg bøyer meg i støvet for måten Ikea deler ut sitt lojalitetsprogram på. Ved å overføre pengene til en konto for langsiktig pensjonssparing signaliserer bedriften at dette er penger den ansatte skal ha glede av i fremtiden, fremfor å sette det inn i forbruk nå. Jeg synes dette er et eksempel til etterfølgelse, sier han.

Alle får samme beløp uavhengig av stilling eller lønn. I år gir Ikea hver fulltidsmedarbeider 12.743 kroner i tilleggspensjon, og deltidsmedarbeidere belønnes ut ifra tiden de har jobbet det siste året.

Totalt har Ikea delt ut over seks milliarder kroner til sine medarbeidere verden over siden de startet med det i 2013.

LES OGSÅ: Aanerød-salg åpner for Ikea-boliger i Trolldalen i Moss

LES OGSÅ: Nesten åtte milliarder i omsetning for Ikea