Nesten åtte milliarder i omsetning for Ikea

ØKER: Ikea omsetter for nesten åtte milliarder kroner i Norge i 2017.

ØKER: Ikea omsetter for nesten åtte milliarder kroner i Norge i 2017. Foto:

Møbelgiganten Ikea øker med det omsetningen med 3,4 prosent i 2017.

DEL

Det er hovedsakelig netthandel som står for veksten, men samtidig vokser også varehusene. I Norge øker omsetningen med 3,4 prosent.

Samlet ligger omsetningen på 7.984 milliarder kroner.

– Vi fortsetter å vokse og vi vil fortsette vårt fokus på å endre kundeopplevelse, sier Clare Rodgers, administrerende direktør for Ikea Norge.

I Norge har Ikea nå syv varehus: I Oslo, Asker, Bergen, Stavanger, Trondheim, Lillesand og på Ringsaker. I tillegg planlegger de bygging av fem til – i Vestby, Larvik/Sandefjord, Tromsø, Ålesund og Stavanger.

I disse dager jobbes det med å bruke den teknologiske utviklingen til å endre kundeopplevelsen.

– Varehandelen er i stor endring og vi jobber for at kundene skal ha like god handleopplevelse uavhengig av kanal, sier Rodgers.

LES OGSÅ: Ikea: – Vi skal ikke vente med nye varehus

LES OGSÅ: Ikea-selskap ser etter boligtomter i mossedistriktet

Varehuset i Vestby ligger an til å bli det første «nye» varehuset som skal vise vei for utviklingen hos Ikea. Blant annet gjelder dette sentrallageret, som skal bygges på den siste tomten Ikea kjøpte i Vestby. Tomten kostet 80 millioner kroner.

Nå forteller Rodgers at ett eksempel på Ikeas utvikling er en ny måte å handle kjøkken på. Nå skal man kunne bestille hjemmebesøk, hvor Ikea hjelper til med alt fra oppmåling, tegning og bestilling.

Artikkeltags