Smykkedesigner fra Moss: – Det er gigantisk for oss

STOLT: Cuong Diep trodde nesten ikke på at Highsnobiety anbefalte smykkene til King Ice nå nylig.

STOLT: Cuong Diep trodde nesten ikke på at Highsnobiety anbefalte smykkene til King Ice nå nylig. Foto:

I en liste fra et av de største trend-magasinene i verden nevnes smykkene til mossingen Cuong Diep som «smykker du trenger».

DEL

– Da jeg våknet opp til denne artikkelen, måtte jeg gni meg i øyene for jeg trodde at jeg fortsatt drømte, sier Diep til Moss Avis.

Diep vokste opp i Moss, men flyttet til Los Angeles for snart ti år siden, hvor han nå har slått seg opp som smykkedesigner. Selskapet hans, King Ice, har lisens til å lage smykker for en rekke kjente merkevarer som The Simpsons, Sony Playstation og Warner Bros, men Diep og kollegaen Derek Belay lager også smykker sammen med for eksempel Snoop Dogg.

– Gigantisk

Nå har to av smykkene deres, en ring og ett halssmykke, havnet i listen Highsnobiety har laget over «smykker du trenger». I samme liste finner man smykker fra blant annet Gucci.

– Det er gigantisk å være nevnt i samme artikkel som Gucci, Versace og Saint Laurent. Dette vil gjøre King Ice-smykkene mer kjent over hele verden, sier Diep.

KING ICE-SMYKKER: Det er dette halskjedet og denne ringen fra King Ice som Highsnobiety mener man bør skaffe seg.

KING ICE-SMYKKER: Det er dette halskjedet og denne ringen fra King Ice som Highsnobiety mener man bør skaffe seg. Foto:

Highsnobiety har kontorer i Berlin, New York og London og har blant annet 2,5 millioner følgere på Facebook. På hjemmesiden deres beskriver de seg selv som et nettbasert magasin som dekker fremtidens trender innen mote, kunst, musikk og kultur. Videre skriver de at de er blant de mest besøkte globale kildene for inspirasjon til dette.

Det gjør Diep spent på hva artikkelen kan bidra til av salg.

– Magasinet kan faktisk være med på å gjøre King Ice til et globalt smykkemerke siden de har så mange lesere over hele verden, sier Diep.

LES OGSÅ: Cuong Diep har slått seg opp som smykkedesigner i USA

Nye lisensavtaler

De siste månedene har selskapet signert flere lisensavtaler; med PlayStation og Notorious Big.

– Dette er selskaper som ikke gir ut lisensavtaler med hvem som helst. Gir de lisens til et selskap som lager produkter i dårlig kvalitet kan det ødelegge selskapenes image, så det er stort at vi har fått disse avtalene, sier Diep.

Dermed har King Ice eksklusive avtaler med Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, Fox Empire, The Simpsons, Nickelodeon, Sony PlayStation, Notorious Big, Chief Keef - Glo Gang og Odd Future. I tillegg har de en ikke-eksklusiv avtale med Warner Bros om å lage smykker av Batman, Justice League, Wonderwoman, Looney Tunes, Space Jam, Suicide Squad og Fantastic Beasts.

Da Moss Avis snakket med Diep i slutten av desember fortalte han at selskapet omsetter for cirka 40 millioner kroner.

Artikkeltags