Snittpris på 4,7 millioner for bondegårder i Østfold

POPULÆRT: Mange ønsker å kjøpe seg en bondegård, og prisene har økt.

POPULÆRT: Mange ønsker å kjøpe seg en bondegård, og prisene har økt. Foto:

Landbrukseiendommer i Østfold er blant de høyest prisede i landet. I fjor ble gårdene i fylket i snitt omsatt for 4,7 millioner kroner.

DEL

Aller dyrest i landet er gårdsbruk i Akershus. Her var snittprisen i fjor 6,7 millioner kroner etterfulgt av Vestfold med 5,6 millioner og deretter altså Østfold som hadde en snittpris på 4,7 millioner kroner, viser tall fra SSB.

Har du lyst på et gårdsbruk til en rimelig penge, er det lurt å se til Finnmark. Der var lå snittprisen på 700 000 kroner i fjor. Alle tall gjelder for landbrukseiendommer i fritt salg hvor formålet fortsatt var å drive landbruk.

2 450 overdragelser gjaldt kun bebygde landbrukseiendommer uten krav om landbruksdrift. Her var snittprisen 2,4 millioner kroner. Akershus hadde den høyeste gjennomsnittsprisen med 5,8 millioner kroner, fulgt av Vestfold og Østfold med henholdsvis 5,4 og 4,3 millioner kroner.

Totalt ble det ifølge SSB i fjor tinglyst 8770 overdragelser av landbrukseiendommer. Det utgjorde fem prosent av landets 184 000 landbrukseiendommer.

Artikkeltags