Aker Solutions kan bli solgt

Selges? Aker Solutions kan bli solgt ut av landet.

Selges? Aker Solutions kan bli solgt ut av landet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjell Inge Røkkes Aker er i ferd med å selge oljeserviceselskapet Aker Solutions til amerikanske Halliburton, ifølge Finansavisen.

DEL

E24 skriver at samtalene med Halliburton om salg av hele eller deler av Aker Solutions, som har en betydelig produksjonsavdeling i Moss, har pågått i lengre tid. Nå kan en avtale være i ferd med å bli inngått.

Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker bekrefter ikke annet enn at investeringsselskapet jevnlig snakker med andre om «ideer og muligheter».

– Vi har en god dialog med flere, men ønsker verken å bekrefte eller avkrefte hvem vi snakker eller har snakket med, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen til Finansavisen.

Siden de første spekulasjonene om et salg av Aker Solutions dukket opp for to måneder siden, har aksjekursen til selskapet styrket seg med rundt 20 prosent og ligger nå på rundt 48 kroner.

Les også: Aker Solutions-jobber ryker

Les også: Får en bit av 900 millioners-kontrakt

Staten er indirekte eier i Aker Solutions gjennom sitt eierskap sammen med Kjell Inge Røkke i Aker Kværner Holding. Salg av holdingselskapets post i oljeserviceselskapet forutsetter at de to partene blir enige om det, skriver e24.

Artikkeltags