Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer ny jobbmesse i Moss

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere hundre arbeidssøkere har vært på jobbmessene i Samfunnssalen tidligere. Selvom ledigheten har gått ned det siste året forventer Nav at like mange kommer på messen i år.

Tall fra mars viser at 2,9 prosent i Østfold er uten arbeid. På landsbasis er tallet 2,5 prosent.

De siste årene har Nav arrangert jobbmesser rundt omkring i landet, deriblant i Moss.

– Vi har gode erfaringer fra jobbmessene, som viser seg å være en fin møteplass for arbeidsgivere og arbeidssøkere, sier Ken Olsen, markedskonsulent ved Nav i Rygge.

Nå er det klart for en ny messe, som arrangeres torsdag 19. april fra 12.00-14.30.

Olsen minner om at det er lurt å ta med seg en oppdatert CV.

– Tilbakemeldingene fra de arbeidssøkende varierer jo litt avhengig av hvordan vi treffer med oppdrag i forhold til hvilken type kompetanse den enkelte har. Samtidig er det viktig at den enkelte arbeidssøker tenker alternativt, og vurderer sin kompetanse opp mot nye og andre yrker som finnes i vårt distrikt, sier Olsen.

LES OGSÅ: Fortsatt nedgang i ledigheten, men mange unge voksne uten jobb

En Nav-analyse som ble publisert denne uken viser at 4 av 10 arbeidsledige fant seg jobb i et annet yrke. I analysen har man undersøkt hvor vanlig det er for arbeidsledige å flytte eller pendle for å få seg jobb eller gå over i en annen type yrke.

Jobbmessen arrangeres to ganger i året i Moss, hvor mellom 20-30 arbeidsgivere med rekrutteringsbehov har vært.

– De fleste arbeidsgivere har vært fornøyd med responsen etter messene. De treffer kandidater de ønsker å vurdere, men de får også avklart kandidater som ikke er aktuelle. Slik er jobbmessen i seg selv er en effektiv måte å rekruttere og avklare kandidater på, sier Olsen, som regner med at mellom 500-900 arbeidssøkere vil komme på vårens messe i Moss.

Kommentarer til denne saken