Bank starter bilutleie: – Vi vil gjøre folks hverdag enklere

NYTT TILBUD: - For oss er det å starte med bilabonnement  en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest, sier kommunikasjonssjef Heidi Erøy Hansen i Sparebank 1 Østfold Akershus.

NYTT TILBUD: - For oss er det å starte med bilabonnement en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest, sier kommunikasjonssjef Heidi Erøy Hansen i Sparebank 1 Østfold Akershus. Foto:

Sparebank 1 Østfold Akershus drar nå i gang sin egen abonnementsbaserte bilutleie. Bankens mål er å tilby en tjeneste som skal være et rimeligere alternativ til både å eie og å lease bil.

DEL

Bilabonnementet fra SpareBank 1 Østfold Akershus er en såkalt «alt inkludert»-løsning, uten ekstra utgifter. Det er en milepæl for privatøkonomi og bilhold, mener banken.

Bom og bensin

På bankens nettsider beskrives den nye tjenesten på følgende måte:

– Du velger blant våre ledige biler, og bruker den som din egen. Den faste månedsprisen inkluderer alt du trenger, bortsett fra bensin og bompenger. Forsikring, service, reparasjoner og dekkhotell er inkludert i månedsprisen. Det er ingen innskudd eller andre investeringer. Når det er tid for service, eller hvis noe må fikses på bilen, får du beskjed. Trenger du en annen type bil, kan du bytte når som helst, og det er bare en måneds bindingstid.

– Bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den i realiteten står parkert mesteparten av tiden. Derfor er bil ekstremt godt egnet for abonnement, sammenlignet med å eie eller å lease – også for folk som bor utenfor Ring 3 i Oslo, sier Heidi Erøy Hansen, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus.

Man kan ikke som abonnent overlate bilen til andre ut over nærmeste familie, uten at man selv er sammen med den man låner bort bilen til.

Trenger testsjåfører

Ordningen som er priset til 3990 kroner i måneden, har imidlertid en begrenset kjørelengde på 1000 kilometer i måneden. Kjører du lenger, må du betale ekstra for det.

– Vi ser at kilometerbegrensningen kanskje er noe snau for folk som bor ute i distriktene, og vi ønsker nå å teste ut hvordan dette kan fungere gjennom et pilotprosjekt. Vi søker derfor etter 10 personer som kan tenke seg å prøve ut denne nye tjenesten, sier Heidi Erøy Hansen og henviser til bankens nettside for påmelding.

KLAR: Dette er den første bilen fra Sparebank1 Østfold Akershus som det nå går an å abonnere på.

KLAR: Dette er den første bilen fra Sparebank1 Østfold Akershus som det nå går an å abonnere på. Foto:

Testbilene har innmontert en smartplug som kan leses av og fortelle hvordan bilen brukes, og i lys av det vil man skreddersy ordningen.

Foreløpig har banken kun én bil til disposisjon, en VW Polo fra Dahles Auto i Sarpsborg som sammen med bilutleiebyrået Avis, samarbeider med banken om denne nye tjenesten.

– Vi kommer til å bygge opp en base med flere bilmerker etter hvert, sier Heidi Erøy Hansen i Sparebank 1 Østfold Akershus.

– Dekker et behov

– Hvorfor gjør banken dette?

– Bilabonnement er en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest. Vi har lang erfaring med finansiering og forsikring av bil, og er blant dem som kan mest om nordmenns bilhold og bilens betydning for familiens økonomi, sier Heidi Erøy Hansen.

– Dette blir en suksess?

– Vi tror vi dekker et behov. Det bygges færre parkeringsplasser i tilknytning til nye boliger, og stadig flere ønsker å være med i bildelingsordninger, sier Heidi Erøy Hansen i Sparebank 1 Østfold Akershus.

Alle Sparebank 1-bankene skal etter hvert komme opp med denne tjenesten som man har brukt to år på å utvikle. I første omgang vil bankene ha 100 biler til disposisjon. Tilbudet gjelder for privatpersoner, og kjøringen vil være begrenset til Norden. Skal man videre nedover i Europa, kommer det et risikopåslag på 150 kroner per dag.

– Skal ikke en bank drive bank?

Et steinkast unna Sparebank 1s hovedkvarter i Varnaveien på Høyda på grensen mellom Rygge og Moss, driver Anne-Lene Paulshus Vold bilutleieselskapet Easy Rent AS som representerer Hertz i Moss, Ski, Askim, Fredrikstad, Halden og Sarpsborg.

Firmaet disponerer i alt 600 biler, og er inne i en god vekst. Også der i gården har man sett en stadig økende etterspørsel fra publikum som ønsker å leie bil på månedsbasis.

SKJERPINGS:  Daglig leder Anne-Lene Paulshus Vold i  bilutleiefirmaet Easy Rent er klar for å møte konkurransen fra Sparebank 1.

SKJERPINGS: Daglig leder Anne-Lene Paulshus Vold i bilutleiefirmaet Easy Rent er klar for å møte konkurransen fra Sparebank 1. Foto:

At Sparebank 1 Østfold Akershus også skal drive bilutleie, synes Anne-Lene Paulshus Vold er litt rart.

– Skal ikke en bank drive bank? Det er ikke bare å starte med bilutleie. Det er risiko knyttet til dette. Dette er bransje det ikke er lett å tjene penger i, sier Anne-Lene Paulshus Vold.

Hun er likevel ikke bekymret for at Easy Rent får en ny konkurrent.

– De blir jo til en viss grad en konkurrent for oss, men det skal gå fint. Kanskje det betyr at vi må finne på noe nytt og skjerpe oss. Uansett så blir det spennende å se hva som kommer ut av dette, sier Anne-Lene Paulshus Vold.

Artikkeltags