Filmselskap i Moss slo seg selv konkurs etter kinofiasko

KLARTE SEG IKKE: Filmen om klarsynte Micael Winger ble en så stor kinofiasko for Anders Graham at det tok knekken på filmselskapet Turbin Film.

KLARTE SEG IKKE: Filmen om klarsynte Micael Winger ble en så stor kinofiasko for Anders Graham at det tok knekken på filmselskapet Turbin Film. Foto:

Filmselskapet Turbin Film i Moss begjærte selv oppbud etter kinofiaskoen med filmen «Jeg ser deg» om klarsynte Michael Winger.

DEL

I dokumentarfilmen «Jeg ser deg» ble publikum tatt gjennom fem forsvinningssaker hvorav tre ble løst ved hjelp av klarsynte Michael Winger. I filmen ble det blant annet vist hvordan Winger klarte å finne den savnede Håkon Andersen fra Rygge som forsvant etter en hyttetur ved Budalsvika i Aremark-skogen i desember 2012.

Bunnløs gjeld

På kino derimot, var filmen ingen suksess. Turbin Film med Anders Graham fra Moss som eier og styreleder, tok høyde for at filmen skulle bli sett av 30 000–60 000 personer, men bare 6 000 publikummere fant veien til kinosalene. Dermed ble den økonomiske smellen så stor at Graham valgte å begjære oppbud på bakgrunn av en gjeld på 700 00 kroner som Graham ikke så seg i stand til å betale.

– Bostyrer har ikke grunnlag for å betvile konkursdebitors forklaring, hvilket for øvrig underbygges av selskapets dokumenter, regnskap og kontoutskrifter, skriver bostyrer Arne Sekkelsten i sin innberetning til Moss tingrett.

Millionkrav

Under skiftesamlingen i Moss tingrett denne uka, hadde Anders Graham lite å tilføye til bostyrer Arne Sekkelstens innberetning som viste at det så langt var kommet inn kreditorkrav på 2,6 millioner kroner hvorav 640 000 kroner var skyldig skatt og moms.  Selskapet hadde også ubetalte regninger på én million kroner i interiørbutikken Princess.

I tillegg til disse kravene kommer lønnskrav fra de ansatte som på konkurstidspunktet utgjorde et antall på åtte. På det meste jobbet det 16 personer i filmselskapet.

Ungdomsfilm fortsetter

Turbin Film fikk i oppdrag å produsere en ungdomsfilm i forbindelse med byjubileet neste år. Prosjektleder for Moss2020, Trygve G. Nordby bekrefter til Moss Avis at «Ungdomsfilmen» går som planlagt. Texas Reklamebyrå har overtatt produksjonen etter Turbin Film gikk konkurs.

LES OGSÅ: Nå skal de lage kinofilm fra livene sine

Turbin Film er kjent for filmproduksjoner som dokumentarfilmen om Bjørnøya, Drømmen om Everest, NRK-serien Lofotsprell og altså kinodokumentaren «Jeg ser deg».

LES OGSÅ: Anders Graham (52) fra Moss: Kinofilm om klarsynt som fant savnet Rygge-mann

LES OGSÅ: Nå skal de lage kinofilm fra livene sine 

Artikkeltags