Etter å ha eksistert i over 150 år ble Moss Bryggeri lagt ned på slutten av 90-tallet. Denne uken dukket plutselig Moss Bryggeri AS opp som et nyetablert selskap.

Styreleder i aksjeselskapet, Bjørn Hytten, forklarer hva som skjer:

– Det er Mosseølets venner som har gjort opprettelsen av selskapet for å beskytte navnet som varemerke, sier Hytten, som er visepresident i Mosseølets venner.

Sammen med to andre fra foreningen danner de styret i Moss Bryggeri AS.

– Vi har hele tiden prøvd etter beste evne å ta vare på den flytende kulturarven som nå er 180 år gammel, sier han videre om foreningen som har eksistert siden 1995.

Han forteller at det nyopprettede selskapet blir et såkalt sovende selskap. Men de har også opprettet en hjemmeside. Alt er gjort for å beskytte varemerket, som har vært forsøkt tatt over av andre.

– Aksjekapitalen skrapte vi sammen for mange år siden gjennom kontingenten fra våre støttende medlemmer og fra dugnadsarbeid av forskjellig art. Mosseølets Venner står nå som foreløpig eier av selskapet inntil noen eventuelle entusiastiske og patriotiske investorer kanskje kommer på banen med like stort hjerte for byen som lommebok. Vi har alltid hatt en drøm om at Moss skal gjenoppstå som bryggeriby igjen innen byens 300-års jubileum i 2020. Det hadde vært en flott gave til byen i vårt hjerte, sier Hytten håpefull.