Har kjøpt opp 22.000 kvadratmeter i Moss sentrum

STOR AKTØR: Merkantilbygg får nå 22.000 nye kvadratmeter næringsareal i Moss. Her med administrerende direktør Steinar Hegge.

STOR AKTØR: Merkantilbygg får nå 22.000 nye kvadratmeter næringsareal i Moss. Her med administrerende direktør Steinar Hegge. Foto:

Etter 20 år på Værven utvider nå Merkantilbygg eiendomsporteføljen med 22.000 kvadratmeter i Moss sentrum.

DEL

Det er næringseiendommene til Nitos AS, som Merkantilbygg kjøpt. For i november valgte Nitos å selge seg helt ut av Moss og la med det 22.000 kvadratmeter fordelt på fem adresser i sentrum ut for salg.

Prisantydningen på de fem var 116,5 millioner kroner, men hvor mye Merkantilbygg måtte ut med er ikke kjent.

Firmaet, som ble stiftet av Pål Georg Gundersen i 1979, eier en rekke eiendommer i Oslo og omegn, Frogner House Apartments, Vestlia Resort, Highland Lodge, Bardøla Høyfjellshotell og flere andre eiendommer på Geilo.

Siden 1999 har de også eid Værven i Moss.

– Men vi ser at Værven alene ikke gir nok til at vi kan utvikle en organisasjon her. Vi føler vi kan Moss litt og ser et potensiale her, spesielt med utbyggingen av jernbanen. Det hjalp oss i kjøpsvurderingen at Fretex viste interesse for Gudes gate 1, men vi er en eiendomsaktør som egentlig kan bolig mest, og konvertering er vi ganske gode på, så da så vi et potensiale her, sier Steinar Hegge, administrerende direktør i Merkantilbygg.

LES OGSÅ: Selger unna eiendom i Moss for 116,5 millioner kroner

LES OGSÅ: Har akseptert bud på sentrale næringseiendommer i Moss

NYE EIERE: 1. mars tar Merkantilbygg over næringslokalene i Prinsens gate 6 og næringslokalene i Storgata 41, det grå bygget til høyre i bildet.

NYE EIERE: 1. mars tar Merkantilbygg over næringslokalene i Prinsens gate 6 og næringslokalene i Storgata 41, det grå bygget til høyre i bildet. Foto:

I forrige uke var flere fra organisasjonen i Moss for å gå igjennom de ulike eiendommene de har kjøpt; Møllergata 1,Dronninges gate 16, samt eierseksjoner i Gudes gate 1, Prinsens gate 6 og Storgata 41.

– Ganske mye av det vi har kjøpt står tomt. Vi tror Gudes gate er i en positiv utvikling, blant annet takket være Fretex, som vi tror kan dra med seg mer. De øvrige eiendommene må vi nå legge en plan for, men vi er en langsiktig eiendomsinvestor. Vi kjøper ikke for å snu oss rundt og så selge. Vi er en langsiktig eiendomsbesitter, som bygger stein for stein, sier han videre.

– Vi ser derimot store utfordringer med sentrum, men ønsker å være med å snu utviklingen. Vi klarer det derimot ikke alene og ønsker derfor å utfordre kommunen og fylkeskommunen til å være bevisst sine valg når de tegner leieavtaler. Skal det være liv i sentrum er det viktig at de også velger å benytte seg av de lokalene som står tomme i sentrum. Ikke spesifikt hos oss, det er andre aktører i byen også, men det er viktig at de også er med på å skape aktivitet, sier Hegge. 

Artikkeltags