Meny Mosseporten skal fjerne ett tonn plast

PLAST-KAMP: Kjøpmann på Meny Mosseporten, Sigurd Knap Sæby, er med på å fjerne unødvendig plast fra butikkens hyller.

PLAST-KAMP: Kjøpmann på Meny Mosseporten, Sigurd Knap Sæby, er med på å fjerne unødvendig plast fra butikkens hyller. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Supermarkedkjeden Meny går nå hardt inn for å fjerne unødvendig plast fra butikkene. Blant annet skal Meny på Mosseporten fjerne inntil ett tonn plast innen 2020.

– Engasjementet hos kundene er tort og det gleder oss. Innen 2020 skal vi i samarbeid med Bama redusere plastforbruket på frukt og grønt med 20 prosent. Der det er mulig går vi over til løstvekt. Plast byttes ut med papp der det er et godt alternativ. På frukt og grønnsaker som trenger plast skal mengden reduseres til et absolutt minimun og vi skal kun benytte resirkulerbar plast, sier Sigurd Knap Sæby, kjøpmann på Meny Mosseporten.

Denne våren fjernes blant annet plastskålene på hjertesalat, to-pak avokado og gartner gulrøtter. På norske jordbær og bringebær skal plastkurven byttes ut med papp.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda, i parken eller i sjøen. Vi tar vår del av ansvaret og har gitt oss selv korte tidsfrister. I løpet av ett år skal vi fjerne all plast i engangsbestikk, engangsbegre og engangskopper fra butikkene og erstatte dem med alternative materialer, sier Knap Sæby.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken