Vi spiser i snitt 211 egg i året

POP: Egg er populær mat for de fleste nordmenn.

POP: Egg er populær mat for de fleste nordmenn. Foto:

Ifølge Statistisk sentralbyrås beregninger spiste hver nordmann 211 egg i fjor. Hvert egg veier i snitt 63 gram.

DEL

Statistikk fra landbruket viser at det i fjor ble produsert 70 700 tonn egg. Det tilsvarer 13,3 kilo egg per nordmann.

– Den gjennomsnittlige vekten på egg er 63 gram. Dermed blir det i snitt 211 egg per nordmann i året, sier Anne Ingun Løvberget i seksjon for eiendom-, areal- og primærnæringsstatistikk i SSB.

Nesten 10 prosent av alle egg som bli solgt, er økologiske, noe som er en fordobling fra 10 år tilbake.

Nesten 4,5 millioner høner produserte eggene i fjor, fordelt på 2 200 jordbruksbedrifter. I snitt legger norske verpehøner godt over 300 egg hver i løpet av et år.

I mossedistriktet er det Hobøl som er den store hønsekommunen. Basert på 2018-tall finnes det 43 648 verpehøner i Hobøl. Deretter følger Vestby med 37 509 verpehøner, Råde har 31 666 verpehøner, mens det i Rygge er registrert 7 546 høner.

Artikkeltags