Handlet for 45,7 milliarder på nett

NORDMENN HANDLER MEST: Norske forbrukere handler mye mer på Ebay enn sine nordiske naboer, viser tall som netthandelsekspert   Rikke Kyllenstjerna i PostNord presenterer.

NORDMENN HANDLER MEST: Norske forbrukere handler mye mer på Ebay enn sine nordiske naboer, viser tall som netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna i PostNord presenterer.

Artikkelen er over 2 år gammel

Norske forbrukere handlet for 45,7 milliarder kroner på nettet i 2017.

DEL

I Norden er det kun danskene som handler mer på nett enn nordmenn. Hver nordmann handlet gjennomsnittlig for 2.048 kroner per måned i 2017. Det kommer fram i PostNords årlige rapport «Netthandel i Norden», som nå gis ut for tiende gang. Totalt brukte forbrukerne i alle de nordiske landene 202,8 milliarder kroner på netthandel i fjor.

– Lavere priser er viktigere for nordmenn enn for andre nordiske forbrukere, og en viktig årsak til at nordmenn handler på nettet, konkluderer PostNord med i en pressemelding som selskapet har sendt ut.

Dette handler vi mest

De mest populære varene nordmenn handler på nettet, er klær og sko, hjemmelektronikk, medieprodukter, skjønnhet og helse samt sport og fritid.

– Vi ser at det stort sett er de samme produktene som fortsetter å selge mest på nettet, men en spennende utvikling er at dagligvarer nå er det raskest voksende segmentet innen netthandelen i Norge, sier Rikke Kyllenstjerna, netthandelsekspert i PostNord Norge.

Fire av fem nordiske forbrukere mener at det er viktig å kunne velge hvor og hvordan de skal få varene de har handlet på nettet levert. For danskene betyr denne valgfriheten enda mer, der svarer over 90 prosent at dette er viktig. Nesten ni av ti nordmenn ønsker tydelig informasjon om når varen skal leveres. At leveringen er fraktfri og kan leveres direkte hjem i postkassen hvis ønskelig, betyr også mye for nordmenn.

Når det gjelder netthandel fra utlandet, er det sammenlagte nordiske forbruket på 35,7 milliarder kroner. Drøyt en av tre nordiske forbrukere har handlet fra utlandet den siste måneden, og her ligger finnene og nordmennene øverst. Nordmenn handler mest elektronikk fra utlandet av alle nordiske forbrukerne, og de mest populære netthandelsdestinasjonene er Kina, Storbritannia, USA, Sverige og Tyskland.

Mobilbruken opp

Antall forbrukere som oppgir at de har gjennomført ett eller flere kjøp med mobiltelefonen den siste måneden, øker kraftig i alle de nordiske landene. Gjennomsnittet er 36 prosent for hele Norden i 2017 sammenlignet med bare 26 prosent året før. Rapporten viser også at i desember handlet flere kvinner enn menn med mobiltelefonen. Dette var spesielt tydelig i Norge, der forskjellen mellom kjønnene var på hele ti prosentenheter.

Artikkeltags