Nordmenn handler mest fra Ebay

NORDMENN HANDLER MEST: Norske forbrukere handler mye mer på Ebay enn sine nordiske naboer, viser tall som netthandelsekspert   Rikke Kyllenstjerna i PostNord presenterer.

NORDMENN HANDLER MEST: Norske forbrukere handler mye mer på Ebay enn sine nordiske naboer, viser tall som netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna i PostNord presenterer.

I PostNords rapport «Netthandelen i Norden» kommer det fram at nordmenn handler nesten tre ganger så mye fra Ebay som svensker og dansker.

DEL

Netthandelen fortsetter å øke i takt med digitaliseringen, og hele 66 prosent av Norges befolkning oppgir at de månedlig handler på nett, går det fram av en pressemelding sendt ut av PostNord.

I rapporten står det at nordmenn handler tre ganger så mye fra Ebay enn svenskene og danskene, mens den norske handelen er dobbelt så stor som i Finland.

PostNords netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna sier hun er ikke overrasket siden nordmenn generelt sett handler mer fra utlandet enn hva som er tilfellet for de øvrige nordiske landene.

– At nordmenn handler mye fra utlandet skyldes nok at mange merkevarer ikke finnes i norske butikker, sier Kyllenstjerna.

På lengre sikt har netthandelseksperten stor tro på at utenlandske netthandelsaktører vil etablere seg på norsk jord.

– På lang sikt kan utviklingen vi ser i dag føre til at utenlandske nettbutikker etablerer lokale lagerløsninger i Norge, spesielt for returer, sier Kyllenstjerna.

I PostNords rapport «Netthandelen i Norden» anslås det at nordmenn handlet på nett for 49,1 milliarder kroner i 2018. I snitt handlet en nordmann for 2095 kroner per måned på nett i 2018. Det er en firedobling fra 2008.

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 prosent eid av den svenske staten og 40 prosent av den danske staten.

Artikkeltags