Nordmenn har tidoblet sin netthandel via mobil

MER MOBILBRUK: Stadig flere nordmenn bruker mobieln til å netthandle med. - Vi snakker om en 10-dobling siden 2008, sier Rikke Kyllenstjerna som er netthandelsekspert i PostNord.

MER MOBILBRUK: Stadig flere nordmenn bruker mobieln til å netthandle med. - Vi snakker om en 10-dobling siden 2008, sier Rikke Kyllenstjerna som er netthandelsekspert i PostNord.

Tall fra PostNord viser at 42 prosent av norske netthandelskunder i fjor brukte mobiltelefonen til å netthandle med.

DEL

– Går vi tilbake 10 år var mobilandelen kun fire prosent, sier PostNords netthandelsekspert Rikke Kyllenstjerna.

Netthandelen fortsetter å øke, og et av funnene i PostNords ferskeste rapport «Netthandelen i Norden» er at folk i stadig større grad foretrekker mobilen når vi handler på nett.– Mobilen har blitt kalt «livets fjernkontroll» og er et verktøy mange har med seg overalt. Mobilen som kanal gjør handel mer dynamisk og kanskje også øker graden av impulskjøp. Vi får en påminnelse på en reklameplakat eller rundt lunsjbordet og kan kjøpe med mobilen der og da. Vi ser i undersøkelsen vår at fire av 10 gjør undersøkelser med mobilen. Veldig mange oppgir at de søker etter butikker i nærheten av seg. Mobilen er viktig i hele kjøpsreisen fra du gjør undersøkelser, til du skal gjøre selve kjøpet og ikke minst velge den leveringsmåten som passer best, sier Kyllenstjerna.

Likevel, om nordmenn synes de er gode til å bruke mobilen til netthandel, ligger nordmennene likevel langt bak kineserne. Andelen som der handlet med mobilen på nett var hele 79 prosent i 2017.

«Netthandel i Norden» beskriver utviklingen og forbrukeratferden knyttet til handel på nett. Rapporten har blitt produsert av PostNord siden 2009 og er basert på forbrukerundersøkelser gjennomført månedlig av Kantar SIFO i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Til sammen har 89 053 respondenter deltatt i undersøkelsene i løpet av 2018. Det svenske Handelns Utvecklingsinstitut står for analysen.

PostNord AS er en del det nordiske konsernet PostNord. PostNord er 60 prosent eid av den svenske staten og 40 prosent av den danske staten. Samlet omsatte PostNord AS og øvrige datterselskaper i Norge for fire milliarder kroner i 2015. Selskapet har 1400 ansatte i Norge.Artikkeltags