– Så lav pris til Bangkok har jeg aldri sett før fra Norge. Jeg tror konkurrentene vil svare så fort de kan. Dette er veldig bra nytt for nordmenn som vil til Thailand. Dette er starten på en priskrig, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair til Nettavisen.

Uten å kjøre noe stor tilhørende kampanje, har Norwegian denne uken solgt billetter mellom Oslo og Bangkok til 1.299 kroner én vei.

Det er noe av det laveste som noen gang er blitt solgt på denne strekningen, som tar hele 11 timer å fly. Tilbudet varer kun ut torsdag, men Elnæs tror det likevel kan være starten på en priskrig. 

Han som har fulgt flymarkedet i mange år og har bakgrunn som salg- og markedssjef i Ryanair og kommersiell sjef i Qatar Airways.

– Diskret

Elnæs er overrasket over at prisene ikke er ledsaget av en stor kampanje, noe han tror skyldes at Norwegian ikke vil at konkurrentene skal få det med seg.

– Norwegian har vært diskret, og det ser ut som om de tester markedet for denne typen ultralave priser på langdistanseflyginger. Dette er kanskje hva du kan forvente nå som stadig flere selskaper satser på lavpris langdistanse, sier Elnæs.

Norwegians tøffeste konkurrenter på strekningen er selskaper som Qatar Airways, Thai Airways, Turkish Airlines og Emirates Airlines. Han tror nemlig ikke disse vil sitte stille i båten når Norwegian kvesser klørne.

Tror på flere billige ruter

– Norge-Thailand er viktig for de selskapene. Jeg tror ikke de vil sitte på sidelinjen og se på at Norwegian tar markedsandeler fra dem, sier Elnæs.

Torsdag ettermiddag tilbød fortsatt Norwegian det klart billigste flybillettene mellom Oslo og Thailand.

Mens Norwegian kan tilby tur-retur-reise mellom Oslo og Bangkok til 2.500 kroner, ligger de billigste konkurrentene på rundt 4.000 kroner på Finn.

Elnæs tror imidlertid nordmenn kan se frem til billigere billetter, ikke bare for Thailand, men også andre deler av Sørøst-Asia.

– Nå blir det store muligheter for nordmenn å fly billigere enn noen gang til Thailand og nok en del andre destinasjoner i Asia. Dette et skoleeksempel på hva som skjer i markedet når lavprisselskaper setter i gang med å disrupte. Dette er gode nyheter for alle som planlegger å fly til Thailand og Asia, sier han.

Flyr fra New York via Oslo

Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, bekrefter at prisene til Bangkok er blant de billigste noensinne, selv om de har kjørt enda billigere priser på denne distansen tidligere.

– Litt billigere, men dette er lavt, sier han til Nettavisen.

Sandaker-Nielsen sier at Norwegian har økt antall ukentlige avganger mellom Oslo og Bangkok fra tre til fem for å møte den gode etterspørselen mellom Norge og Thailand. 

– Vi opplever økning i antall reisende som flyr fra New York via Oslo til Bangkok og fra andre europeiske byer. Vi har alltid hatt gode priser og med flere valgmuligheter for de reisende, vil det også være enda flere billige billetter i salg, sier han til Nettavisen.