Statoil endrer navn

Ny logo: Styret i Statoil vil bytte navn på selskapet til Equinor. Saken skal opp på generalforsamlingen 15. mai.

Ny logo: Styret i Statoil vil bytte navn på selskapet til Equinor. Saken skal opp på generalforsamlingen 15. mai.

Artikkelen er over 2 år gammel

Styret i Statoil vil endre Statoils navn til Equinor. Navneendringen skal understøtte selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap.

DEL

Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equal», «equality» og «equilibrium» – likhet, likeverd, likevekt og balanse, og «nor» som signaliserer et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse, og ønsker å bruke dette aktivt i sin posisjonering, skriver selskapet i en pressemelding hvor det heter videre:

– Verden er i endring, og det er Statoil også. Den største omleggingen av energisystemene i moderne tid er i gang, og vi vil være en pådriver for denne utviklingen. Vår strategi ligger fast, og navnet Equinor reflekterer endringer som allerede er igangsatt. Navnet understøtter strategien vi la fram i fjor for sikker drift, høy verdiskaping og lave utslipp, sier Statoils styreleder Jon Erik Reinhardsen.

– Navnet Equinor beskriver vår opprinnelse, våre verdier og hva vi vil være i fremtiden,» sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Forslaget til nytt navn vil bli fremmet til Statoils generalforsamling 15. mai. Den norske regjeringen støtter som majoritetsaksjonær forslaget og vil stemme for det på generalforsamlingen.

Artikkeltags