Litt mindre reiselyst blant østfoldingene nå enn i fjor

Sydenvarme: Mange fikk nok Syden-varme i Norge i sommer, og derfor er reiselysten denne høsten litt lavere enn i fjior.

Sydenvarme: Mange fikk nok Syden-varme i Norge i sommer, og derfor er reiselysten denne høsten litt lavere enn i fjior. Foto:

Østfoldingene har ikke like sterk reiselyst denne høsten som i fjor. Høstbestillingene som er kommet inn til Ticket reisebyrå i Moss er ned 12 prosent sammenlignet med i fjor.

DEL

– Selv med en flott sommer så stopper ikke reiselysten helt opp. Høsten er en fin tid for og utforske en storby, eller reise til varme strøk som kanskje ikke er fullt så varme som i juli, sier Marianne Haaland Bogdanoff, selgerleder Ticket Moss.

Sol – og badereisene i høst har kun en liten nedgang sammenlignet med i fjor samtidig som storbyferie for mange en yndet høstaktivitet. Det er fortsatt de tradisjonelle byene i Europa som ligger på toppen, selv om det også her registreres en nedgang i bestillingene.

– Høy pris på euroen bidrar nok til dette. Byer som Los Angeles, Helsinki, Budapest og Lisboa derimot har en økning i bestillingene denne høsten, sier Marianne Haaland Bogdanoff, selgerleder Ticket Moss.

Østfoldingenes topplister i høst:

Alle reiser:

1. Gran Canaria, 2. Bangkok, 3. Tenerife, 4. Chania, 5. Kypros, 6. Antalya, 7. Mallorca, 8. Rhodos, 9. Paris, 10. Split.

Sol- og bad:

1. Gran Canaria, 2. Bangkok, 3. Tenerife, 4. Chania, 5. Kypros.

Storby:

1. Paris, 2. London, 3. Barcelona, 4. Roma, 5. Lisboa. 

Artikkeltags