Hit planlegger nordmenn å legge sommerferien

FAVORITT: Hellas er landet flest nordmenn velger å legge sommerferien til i år.

FAVORITT: Hellas er landet flest nordmenn velger å legge sommerferien til i år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De store reiseselskapene venter at nordmenn kommer til å bestille sommerferien i romjula. Det er nemlig blitt nesten en tradisjon.

DEL

– Erfaringsmessig er det da folk har god tid til å planlegge og bestille sine neste reiser, og vi forventer et stort bestillingsrush i slutten av desember og begynnelsen av januar også i år. Mange av de mest populære reisemålene våre har allerede begynt å fylle seg opp, forteller Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving, i en pressemelding.

Hellas har vært populært blant nordmenn i mange år. Hos Ving er det også i år de greske øynene som seiler opp som sommerens hittil store vinner.

Det ventes at drøyt 300.000 nordmenn legger ferien sin dit, og 46 prosent av charterkapasiteten i Norge går til den greske øyverden.

– Av våre gjester velger hele 35 prosent seg Hellas denne sommeren, og de aller flest reiser til Rhodos og Kreta, sier Røhr-Staff.

På andreplass ligger Spania, som viser seg å være et populært land å reise til både om vinteren og sommeren.

– ­Vi sender 38 prosent av gjestene våre dit i sommer. 71 prosent av de som skal til Spania reiser til Mallorca, 23 prosent til Gran Canaria og 6 prosent til Tenerife, sier informasjonssjefen.

Kroatia ligger på tredjeplass og er et land som flere og flere får øynene opp for. I år har åtte prosent av Vings kunder bestilt sommerferien til landet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken