Allerede i 2015 stengte Ryanair ned sine baser både på Kastrup og Billund i Danmark etter at selskapet fikk en dom mot seg i den danske arbeidsretten. Fagbevegelsens krav om tariffavtaler endte nemlig i retten hvor Ryanair gikk på et skikkelig tap.

I 2016 stengte Ryanair basen på Rygge i protest mot den vedtatte flypassasjeravgiften.

Bort med to nye baser

Det er det danske nettstedet Check-in.dk som omtaler denne saken. Nettstedet viser til at Ryanair nok en gang er i farta og stenger ned ytterligere to baser; en i Glasgow og en i Timisoara i Romania.
 

Ved Glasgow International Airport stenger Ryanair i oktober 20 av sine 23 ruter og fjerner ett Boeing 737-800-fly stasjonert på Stor-Glasgows største flyplass. De siste resterende rutene til Dublin, Krakow og Wroclaw vil bli betjent fra Ryanairs baser på de tre flyplassene, skrive Check-in.dk.

Protest

Ryanair trekker seg ut av Glasgow i protest mot den britiske passasjeravgiften Air Passenger Duty, som Ryanair er skuffet over at de skotske politikerne ikke har latt være å innføre. Ryanair sier at Glasgow vil miste 300 jobber som følge av selskapets endringer.Baseflyet Ryanair har hatt i Glagow samt fem av de 23 rutene flyttes imidlertid ikke lenger enn til flyplassen i Skottlands hovedstad Edinburgh hvor Ryanair får et skattefradrag for sine operasjoner.

Svakt salg

Det er ikke bare i Skottland at Ryanair stenger ned sin base. Dette er også tilfellet i Romania hvor selskapet i slutten av mars fjerner ett Boeing 737–800 fly og 40–50 piloter ved Timisoara Traian Vuia International Airport i det vestlige Romania. Fem av selskapets sju ruter vil bli stengt, mens de resterende to vil fortsette.

Årsaken til denne nedtrappingen er imidlertid verken avgifter eller fagforeningskrav, men sviktende salg, skriver Check-in.dk.