Størst i verden på sportsutstyr

Størst: Decathlon er verdens største sportskjede.

Størst: Decathlon er verdens største sportskjede.

Franske Decathlon er verdens største sportskjede

DEL

Decathlon hadde i fjor en omsetning på svimlende 10,2 milliarder euro, noe som er en økning på 12 prosent fra 2015. Sportsbransjen.no har laget en oversikt over de største sportsskjedene og den viser nettopp at Decathlon ligger klart i ledelsen foran kjeder som Dick’s Sporting Goods og Foot Locker.

Ifølge Sportsbransjen.no inntar XXL en 27. plass på listen over de 71 største kjedene i verden. Gresvig er den andre norske aktøren på lista, på en 39. plass. Stadium er den tredje nordiske kjeden, på en 34. plass.

Intersport International Corp. er ikke med på listen, men kjedens medlemmer omsetter for 11,2 milliarder euro.

Sportsbransjen.no skriver videre om XXL at den norske kjeden de siste par årene har vokst mest, men at kjeden nå må se grundig slått når tallene for 2016 analyseres.

– Omsetningstallene viser at den norske kjeden blir slått av tre de andre kjeder som vokser mer. XXL vokste i fjor med 20,4 prosent, mens britiske JD Sports Fashion økte med 30,6 prosent. Belgiske A.S. Adventure Group vokste nest mest med 22,1 prosent, mens portugisiske Sport Zone økte med 22 prosent, skriver Sportsbransjen.no.

Artikkeltags