Stort flertall mot utenlandske togselskap i Norge

FLERTALL MOT: Seks av ti spurte sier nei til utenlandske togselskap i Norge.

FLERTALL MOT: Seks av ti spurte sier nei til utenlandske togselskap i Norge.

Artikkelen er over 1 år gammel

I en undersøkelse utført av Opinion, på vegne av LO Media og Dagsavisen, mener 60 prosent av de spurte det er galt at utenlandske togselskap skal kjøre togstrekninger i Norge i stedet for NSB.

DEL

Bladet Fri Fagbevegelse viser til det ble masse støy da britiske Go-Ahead vant anbudet på drift av Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen, og skriver at de jernbaneansattes organisasjoner og opposisjonen på Stortinget var kritiske til tildelingen, samtidig som svenske SJ, et av de tre selskapene som deltok i anbudskonkurransen, klagde på avgjørelsen.

I en spørreundersøkelse Opinion har gjort for LO Media og Dagsavisen er skepsisen ute blant folk minst like stor. 60 prosent sier nei til å slippe til utenlandske togselskap i Norge. 15 prosent mener det er riktig, mens for 16 prosent spiller det ingen rolle

At 60 prosent mener det er galt at utenlandske selskap skal kjøre togstrekninger i Norge tar samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) med ro. Dale tror togbrukerne i Norge ikke har et spesielt nært forhold til Jernbanereformen. Han tror folk er mest opptatt av at toget går når det skal.

Artikkeltags