Torp Sandefjord lufthavn har planer om nytt hotell på taket

PÅ TAKET: Det er taket på terminalbygget på Torp som muligens blir hotell.

PÅ TAKET: Det er taket på terminalbygget på Torp som muligens blir hotell. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En ny toppetasje på terminalbygget på Torp er under planlegging.

DEL

– Sandefjord lufthavn AS og Torp Panorama planlegger å bygge et unikt hotell på taket av dagens utenriksterminal. Hotellet skal bygges med smart-moduler, en byggeform som gir et svært moderne og urbant preg, som gjerne kalles containerhotell på folkemunne, opplyser Sandefjord lufthavn AS i en pressemelding.

Hotellet skal designes for både familier og forretningsreisende og det planlegges 70 rom. Det skal også bli konferansefasiliteter for inntil cirka 100 personer, for møter og dagskonferanser. Enkelte av rommene vil også ha rullebaneutsikt.

Som et av verdens mest nærliggende hoteller til en rullebane, trenger ikke gjestene å bekymre seg for støy. Begrensning av støy skal vektlegges sterkt i produksjonsfasen.

Moderne hotell

Det er Skaara Arkitekter AS som skal prosjektere hotellet, som blir det første hotellet i Norge bygget på smart-moduler.

– Dette er et svært spennende prosjekt å få jobbe med. Vårt mål er å skape et hotell som er nytt og moderne, samtidig som vi skaper en varm og avslappende atmosfære», sier Kim Skaara, faglig leder i Skaara Arkitekter i pressemeldingen.

 

SKISSE: Dette er en skisse som viser noe hvordan hotellet kan bli.

SKISSE: Dette er en skisse som viser noe hvordan hotellet kan bli. Foto:

– Vi har stor tror på prosjektet og mener dette er den beste løsningen man kan få for de reisende. Ved å bygge et hotell i direkte tilknytning til flyplassterminalen, kan de reisende gå rett fra sengen til flyet og slipper ekstra transport. En av Torps kjerneverdier er tilgjengelighet, og et hotell er et meget godt supplement. Dette blir ideelt for dem som bor litt lenger unna og ikke vil stå opp midt på natten for å rekke flyet sitt, eller lander så sent at det er vanskelig å rekke hjem med offentlig kommunikasjon, sier administrerende direktør Gisle Skansen på Torp i pressemeldingen.

Vil skape oppmerksomhet

Videre i pressemeldingen hevdes det at et signaturbygg som dette trolig vil skape oppmerksomhet utenfor regionens grenser og dermed synliggjøre Vestfold. Det ligger også en ambisjon om at hotellet på Torp skal bidra til at Torp Sandefjord lufthavn blir mer attraktiv for både Drammensere, Telemarkinger, Østfoldinger og de som bor i Agder.

Fakta om hotellet og prosjektet

■ Bygges på taket av terminalbygget på Torp

■ 70 rom, med fleksibilitet i forhold til enkeltreisende, par og familier. Mulig utvidelse til 120 rom.

■ Felles lounge i hjertet av hotellet

■ Konferansefasiliteter med kapasitet til opp til 100 dagsbesøkende

■ Utsiktspost mot rullebanen

■ Forhåndskonferanse med kommunen: Juni 2017.

■ Torp flyplasshotell er et samarbeidsprosjekt mellom Torp Sandefjord lufthavn og Torp Panorama (Hangarveien 21 b AS)

■ Torp panorama eies og drives av Ole Henrik Eftedal, Tjeran Haugen, Ernst M. Carlsen og Stig Harald Andersen

■ Torp Sandefjord lufthavn forventer i 2017 ca. 1,9 millioner passasjerer

■ Arkitekt: Skaara Arkitekter AS

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken