Veksten i mars ble på 9,1 prosent, skriver flyplassen i en pressemelding. Utenrikstrafikken ble på 129 759 passasjerer og her er det en vekst på 16,9 prosent i mars, mens det innenriks var en nedgang på 17,5 prosent.

Ingen annen lufthavn har så stor vekst som Torp, og det er nå kun Oslo og Bergen lufthavn som har større utenrikstrafikk enn Torp. Kun Oslo og Bergen større på utenrikstrafikk.

Totalt sett var det en nedgang i flytrafikken i Norge i mars måned. Grunnen er at påsken kom to uker tidligere enn i fjor og det påvirker innenrikstrafikken negativt.

Flyselskapene har nå startet sine sommerprogram, og Ryanair er i gang med sin nye direkterute til Hamburg. Malaga-ruten har startet opp igjen og i tillegg er det flere frekvenser til Alicante, Krakow, Warszawa og Wroclaw, opplyser flyplassen.

Samtidig har Wizz Air har økt kapasiteten på en rekke av de polske rutene, samt til Vilnius. Norwegians rute til Palma de Mallorca er også startet opp, samtidig som Norwegian har flere frekvenser til både Alicante og Malaga.

I årets første tre måneder har 438 330 passasjerer reist over Torp, en vekst på 11, 8 prosent sammenlignet med i fjor. Utenrikstrafikken utgjorde 359 798 passasjerer og hadde en vekst på 18,6 prosent mens innenrikstrafikken var på 78 532 passasjerer og hadde en nedgang på 11,3 prosent.