I kronesalg kan kanskje ikke Fretex hevde seg helt i kommerstoppen, til det er varene altfor billige. Hver kunde handler i snitt bare for 134 kroner, noe som gir en årsomsetning på 6–7 millioner kroner.

I antall besøkende derimot, er butikken nesten uslåelig. I november, hvor årets store julegavehandel for denne type butikker skjer, var mellom 380–460 personer daglig innom butikken. Ellers i året har butikken et daglig besøkstall på 350.

Bruker sosiale medier

Fretex bruker ikke store summer på reklame. Derimot er butikken en flittig bruker av sosiale medier, og det trekker folk. Viktig for butikken har også Jenny Skavlands gjenbruksengasjement vært.

– Og så handler det om å lage en spennende butikk som gjør at det blir noe folk snakker om. I år har vi vist kundene at det går fint an å kjøpe julegaver her uten at det er flaut. Snittsalget i november forteller at det har vi lyktes godt med, sier butikkleder Grete Haaland.

Fretex-butikken er også en flittig annonsør på finn.no. Det har gjort sitt til at butikken har fått en ikke ubetydelig kundemasse fra Oslo.

– Ja, Oslo-folk ringer først for å reservere varene, og så tar de mer enn gjerne turen hit, sier Grete Haaland.

Men butikken har naturlig nok flest lokale kunder. Mange som tar seg faste runder i butikken, noen daglig, noen ukentlig.

Trofast kjendis-kunde

Hilde Ostad, kanskje bedre kjent som Farmen-Hilde, er en av mange trofaste kunder.

– Hit går jeg så ofte jeg kan, minst en gang i uka. Det er spennende, kult og utrolig artig å gå rundt her. Jeg er etter hva som helst, små skatter, alt mulig egentlig. Nå skal jeg kjøpe ting til nyttårsfesten. Jeg kjøper masse av Fretex, og jeg gir masse.

– Hvorfor er det blitt slik?

– Jeg liker gjenbruksideen. Ting som er brukt, har sjel.

Mye klær

I tillegg til alt mulig nips, er det nok klær som Fretex kanskje er mest kjent for.

Mye av svært god kvalitet, og alt renset og vasket.

Folk gir bort stadig mer klær, og bare i Østfold har Fretex biler ute som daglig henter inn tre tonn tøy.

Alle som handler på Fretex gjør en god gjerning. Fretex bidrar med i overkant av 20 mill årlig til Frelsesarmeens øvrige sosiale virksomhet som fengselsarbeid, rusomsorg, gatenære tilbud o.l. ved at ethvert kjøp gir et overskudd som går til Frelsesarmeen.

Viktig er også Fretex sin rolle som attføringsbedrift. Fretex er faktisk Norges største på attføring eller «Jobb og Oppfølging» som det omtales som.

I Moss blir 40 arbeidstrengende årlig sluset gjennom Fretex-systemet, og mange av disse jobber i butikken som en del av arbeidstreningen.

I 2014 har ca. 500 mennesker fått arbeid gjennom Fretex.