Ann Elizabeth Molvig vil leve av bonderomantikk

ROMANTISK: Ann Elizabeth Molvig vil leve av og for bonderomantikken.

ROMANTISK: Ann Elizabeth Molvig vil leve av og for bonderomantikken.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Uten så mye som en eneste krone i offentlig støtte, har Ann Elizabeth Molvig (58) realisert en nesten ni år gammel drøm å skape sin egen arbeidsplass. Pågangsmot, tæl og 700.000 kroner har vært viktige ingredienser for satsingen.

DEL

Det er rundt det nyrestaurerte bryggerhuset på gården Kallum Søndre i Rygge at Ann Elizabeth Molvig har gitt alt for å gi liv i gamle mattradisjoner, kultur og sosiale sammenkomster.

Nytt liv

– Jeg har jobbet som tannlegeassistent i 20 år, og har det siste året forsøkt å kombinere jobben med å holde på med arrangementer på gården, men det er blitt for mye for meg. Nå har jeg tatt ut permisjon, men jeg tror neppe jeg vil tilbake, sier Ann Elizabeth som priser sitt nye liv som gårdsvertinne på Kallum Søndre.
– Jeg ville søke om støtte fra det offentlige, men det var det ingen penger å hente. De trodde ikke på meg, sier Ann Elizabeth.
Selv tror hun i alle fall på det hun gjør.
– Jeg ville gjøre noe nytt i livet, og skulle det skje, så måtte det være nå. Jeg er jo 58 år gammel, men dette tror jeg på. Jeg har massevis av energi å gi og en enorm glede inni meg. Jeg føler virkelig jeg har en god forretningsidé. Synes ikke du, ler Ann Elizabeth Molvig.
Etter ett års drift kan hun vise til smekkfulle kurs i tradisjonell flatbrødbaking, fulltegnede kurslister i lefsebaking og stor interesse for god gammeldags brødbaking.

Sang og musikk

I tillegg kommer sang- og musikkvelder hvor alt fra tatersang til Prøysen-viser dyrkes fram.
– Jeg ønsker å gi gjestene en bonderomantisk kvalitetstid. Da må man ha mye sang og musikk, sier hun.
I bryggerhuset er det plass til 30 - 40 gjester. Lokalene er også blitt åpnet for kurs og møter samt private festarrangementer.
– Skal jeg kunne leve av dette, må det være høy aktivitet. Dette livet passer meg perfekt. Jeg vil for alltid bytte ut lyden av borr med lyden av sang, musikk og kjevle, sier en blid Ann Elizabeth Molvig.
jon. gran@moss-avis.no
Tlf. 69205036


Artikkeltags