Bladde opp 63 mill. for Mondi-eiendom

Økonomisjef Lars A. Olsen i Mondi Packaging (t.v.) var godt fornøyd med 63 millioner kroners avtalen med Peder Nærbø og Torbjørn Moe i Bulk Eiendom. foto jon gran

Økonomisjef Lars A. Olsen i Mondi Packaging (t.v.) var godt fornøyd med 63 millioner kroners avtalen med Peder Nærbø og Torbjørn Moe i Bulk Eiendom. foto jon gran

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Uten konkurrerende bud sikret Oslo-selskapet Bulk Eiendom seg Mondi Packaging-eiendommen på Solgård Skog i Moss for 63 millioner kroner.

DEL

Etter nedleggelsesvedtaket for sekkeproduksjonen i Mondi Packaging i fjor, var en mossing raskt på pletten og tipset Bulk Eiendom om at lokalene med en tilhørende tomt kunne komme for salg.

Lønnsomt

Tipset var lønnsomt. Mossingen kan nå trolig vente seg opp mot 200.000 kroner i "finnerlønn".
På Bulk Eiendoms hjemmesider utloves det nemlig dusører fra 50.000 til 250.000 kroner for tips som leder til kjøp eller utleieavtaler for selskapet.
– Dette er første gang vi utbetaler en slik dusør. Vi hadde ikke fått kjennskap til denne eiendommen om det ikke var for dette tipset, sier Peder Nærbø og Torbjørn Moe i selskapet som raskt tok kontakt med Mondi. Og i Mondi valgte man å gå direkte i dialog med Bulk Eiendom – uten bruk av eiendomsmegler.

Overtar

I går var toppene i Bulk Eiendom i Moss for å ta den 11.800 kvadratmeter store eiendommen i nærmere ettersyn.
1. juli overtar Bulk eierskapet, og får også et uteområde på 44 mål med på kjøpet.
63 millioner kroner for Mondi-eiendommen føyer seg pent inn i rekken for relativt kostbare industrieiendommer i mossedistriktet. Iittala-eiendommen ble i fjor solgt for 60 millioner, og før det ble den gamle Renolit-fabrikken som nå er blitt til Rygge Storsenter, solgt for 81 millioner kroner.

Vil leie

Mondi kommer til fortsatt en tid fremover til å leie omkring 25 prosent av lokalene til ferdigvarelager og til salgskontor. Selskapet vil opprettholde et salgskontor med seks ansatte.
– Vi har 3-4 interessenter til de resterende delene av bygget, og vi er også innstilt på å foreta bygningsmessige tilpasninger om det skulle være nødvendig for å få de rette leietakerne på plass, sier Peder Nærbø i Bulk Eiendom.
Nærbø utelukker heller ikke at man også kan komme til å vurdere Mondi-anlegget på Dilling i Rygge kommune som også er for salg. Denne eiendommen er det Peterson som nå kontrollerer.

Logistikk

Det er lager, logistikk og produksjonslokaler som er Bulk Eiendoms spesialitet. Selskapet som bare har eksistert i halvannet år, har allerede sikret seg tomteområder på 1.000 mål på Østlandet som skal utvikles de neste to årene.
Bulk har byggeplaner for 250.000 kvadratmeter lagerbygg de neste 2-3 årene. I det tallet ligger også et bygg som skal reises for Posten på Berger i Skedsmo kommune.
Selskapet er også inne i Vestby kommune, og har her sikret seg 145 mål utbyggingsareal på Deli Skog.
– Vi er langsiktige eiere og stadig på utkikk etter mer eiendom, sier Peder Nærbø.

200 mill

Anslagsvis disponerer Bulk Eiendom realverdier for 150 – 200 millioner kroner.
I fjor tegnet selskapet leiekontrakter for 40 millioner. I år antar man at det vil bli tegnet leiekontrakter for 70 millioner.
Bulk Eiendom eies av Peder Nærbø (45 prosent) og Trygve Roald (45 prosent) og Torbjørn Moe (10 prosent). n

Artikkeltags