Bygger ut gigantlager på Vanem

Fornøyde Denne gjengen er svært fornøyd med utbyggingen på Vanem. Fra venstre Anita Rød Holmen, transportansvarlig på Rockwool, Per Gundersen fra Norbygg, Svein Willadssen fra Marine Trading, Clas Tofte, lageransvarlig Rockwool, og Terje Hauge, fabrikksjef Rockwool.

Fornøyde Denne gjengen er svært fornøyd med utbyggingen på Vanem. Fra venstre Anita Rød Holmen, transportansvarlig på Rockwool, Per Gundersen fra Norbygg, Svein Willadssen fra Marine Trading, Clas Tofte, lageransvarlig Rockwool, og Terje Hauge, fabrikksjef Rockwool.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

150 millioner kroner har Svein Willadssen lagt inn i næringsområdet på Vanem. Nå kommer etableringene.

DEL

Allerede i 2006 sikret Willadsens selskap Marine Trading seg et område på opp mot 90 mål på Vanem ved riksvei 120 på motsatt side av avkjøringen til Skihytta.
Siden den gang har det vært gjort omfattende tilrettelegginger på tomtene. 30.000 kubikkmeter stein er sprengt bort, og nylig startet Norbygg utbyggingen av det som skal bli Rockwools nye store lager i Moss.

Stort.

Bygget som skal stå ferdig til jul, vil bli på nærmere 8.000 kvadratmeter. I tillegg skal steinullprodusenten beslaglegge 37 mål for et utelager.
10 mann fra Norbygg jobber nå for fullt for å få alt på plass til desember.
- Vi er veldig godt fornøyd med å kunne samle ferdigvarelageret vårt her. Det er bra for oss, og det er ikke minst bra for naboene våre i Moss som vil merke at tungtransporten vil bli redusert med 40 trailerturer i døgnet, sier fabrikksjef Terje Hauge som sammen med transportansvarlig Anita Rød Holmen og lageransvarlig Clas Tofte, inspiserte tomten på Vanem i går.

Avvikler

Utbyggingen på Vanem betyr at Rockwool avvikler ferdigvarelageret på så vel Årvold som ved fabrikken i Moss. Heretter blir det bare en døgnkontinuerlig interntransport bedriften og nabolaget skal forholde seg.
Rockwool har inngått en 10-årig leieavtale med Willadssen på Vanem-anlegget. Det var en avtale som kom i grevens tid for Willadssen som har hatt flere interessenter, men uten å få fast fisk før Rockwool signerte.
- Anlegget vil sysselsette 25-30 mann, og herfra vil vi sende biler til markedene våre i Norge og Sverige, sier Terje Hauge.
Til Sverige har Rockwool nå fått tillatelse til å bruke 25 meter lange trailere, kunne transportsjef Anita Rød Holmen opplyse i går.

Mer på gang

Marine Trading bygger ikke bare ut for Rockwool. Selskapet har også planene klare for en større utbygging på den 18 mål store nabotomta til Moss Varmeteknikk på Vanem.
- Der kommer det en utbygging for lager/logistikk i løpet av 2010, sier Svein Willadssen.
Norbygg som er engasjert i utbyggingen, har vært Willadssens samarbeidspartner i 10 år. Forholdet er fortsatt godt, men når de utbyggingene på Vanem er over, har ikke Willadssen flere oppdrag i ermet for Norbygg.

Åpent

Vi har klart oss bra i markedet så langt. I fjor hadde vi oppdrag på 29.000 kvadratmeter, og det ser greit ut for resten av 2008. Neste år derimot, er foreløpig et åpent spørsmål, Per Gundersen i Norbygg.

Artikkeltags